1 Şubat 2012 Çarşamba

Film: EJDERHA DÖVMELİ KIZ - The Girl With The Dragon Tattoo


Aylardır başucumda beklemesine rağmen bir türlü sıra gelip okuyamadığım millenium üçlemesinin ilk kitabı olan Ejderha Dövmeli Kız'ın önce kitabını okumayı istesem de sinemaya gelmesi ile birlikte soluğu rahat bir sinema koltuğunda aldım :)
Başrollerini Daniel Craig, Rooney Mara ve Christopher Plummer'in oynadığı 2011 yapımı film David Fincher tarafından yönetilmiş. Mesleki anlamda zor günler geçiren Mikael Blomkvist'in aynı dönemde İsveç’in zengin endüstri patronları arasında yer alan Henrik Vanger'in yıllar önce kaybolan yeğeni Harriet’ın ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği aydınlatması için getirdiği iş teklifini kabul etmesi ve gizemli olayı çözerken kendine yardımcı olacak bir asistan olarak Lisbeth Salander ile çalışmaya başlamasını konu alan filmde geçmişten bugüne yaşanan cinayetler zincirini çözmeye çalışan bu ikilinin aralarında oluşacak ilişki de gözler önüne serilecektir...
Stieg Larsson'un aynı adlı romanından sinemaya aktarılan filmin bu izlediğimiz ikinci versiyonu ve gerek oyuncuları gerekse de görüntü kalitesi anlamında oldukça başarılı. Bu kara kış günlerinde sinemaya gidecekler için ise süper bir alternatif :) Filmin sonuna kadar katil kim, kız nerede soruları ile beyniniz meşgul olurken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız :)

İyi seyirler...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bu serinin filmlerine bayıldım

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Aslında sevmediğim bir tarz ama öyle bir anlattın ki fikrim değişti:) Teşekkürler, sevgiler...

scl dedi ki...

Bu film Hollywood versionu. Daha önce sinemada İsveç versiyonunu da seyrettim, kesinlikle İsveç filmi çok daha etkileyiciydi. Onu da bulup seyretmenizi öneririm.(diğer iki kitabın filmini ise İsveçliler güzel çekememiş, onda da Hollywod'u bekliyoruz)

nohut oda dedi ki...

bizde gittik buna..ayseye söylemek zorunda kalmıstık ismini gecenlerde bir resminde buda ejderha dövmeli kız diyince cok güldüm:))