11 Ocak 2012 Çarşamba

Yeni yılın güzeli

Yeni yıl geliyor, geldi, geçti derken evimin en güzel köşesinde bu sene ilk defa açan yılbaşı çiçeğimden söz etmemek, fotoğraflarını paylaşmamak ve bu güzel kış bitkisi ile ilgili ufak bilgiler vermemek olmazdı sanırım :)
Yılbaşı çiçeği Kasım, Aralık, Ocak aylarında narin yapraklı, göz alıcı sarkık formlu katmerli olarak açar ve yaprakları ise testere şeklinde iç içe geçmiş olarak görülür.
Kökleri ne kadar çoğalmışsa o kadar çiçek açma potansiyeli olan Yılbaşı çiçeğinin çoğu cinsinde sonbaharda gündüzler kısalıp serin günler başladığı zaman birkaç hafta içinde tomurcuklar belirmeye başlar ve güneşli bir pencere önünde sizi enfes görünümde açan çiçekleri ile mest eder...
Çiçekçiden alınan yılbaşı çiçekleri ilk senesinde açmayabilir. Çiçeğin açması için sabırla beklemek ve bakım şartlarına uymak gerekir zira ben bu güzel görüntü için 2 kış bekledim :)





Yılbaşı çiçeği hakkında daha detaylı bilgi için http://www.msxlabs.org

3 yorum:

cafenoHut dedi ki...

Bu çiçeğin adını da bu kadar narin olduğunu da bilmiyordum. Beklediğine gerçekten değimiş. Ne muhteşem bir pembe. Fotoğraf da harika tabii...

kalemperest dedi ki...

İtiraf ediyorum, bu çiçeğin sadece yeşil yapraklardan oluşan hali bir ara gözüme takılmıştı da ne manasız bir çiçekmiş demiştim... yanılmışım..
şimdi bir hayat dersi çıkarıyorum bu fotoğraftan.. ;)

asmabahce dedi ki...

Icim acildi derler ya aynen oyle oldu. Ohhh misss:)