4 Haziran 2010 Cuma

Uzakdoğu notları / Phuket Adası

Uzakdoğu notlarına Bangkok'tan sonra ara bir uçuşla geçiş yaptığımız Tayland’ın en büyük adası olan deniz, güneş ve kum tatilinin yanısıra renkli doğu kültürünün doyasıya yaşanabileceğini yerler arasında bulunan cennet mekan Phuket Adası ile devam ediyoruz.


Balayı turumuzu planlarken nerede kaç gün kalacağımızı önceden belirlemeyerek, gittiğimiz yerde mutlu olup olmamamıza göre karar vermemiz gerektiğini düşünmüş dolayısıyla bu nedenle de hiçbir yerde otel rezervasyonlarımızı önceden ayarlamamıştık. Phuket Adası'na indiğimiz ilk gün kendimize güzel bir otel aramakla geçti, başta 4 gece kalırız diye planladığımız balayımızın bu kısmı adaya hayran kalmamız nedeniyle 8 gece konaklamamızla son buldu :)
Phuket Adası'nda canlı ve renkli eğlence hayatının olduğu yer olan Patong Beach başından sonuna kadar yarım saatte yürüyebileceğiniz bir sahil şeridi, tüm oteller denizin karşısına sıralanmış ve okyanus manzaralı. Deniz ürünlerinin bolluğu ve gece hayatının renkliliği ise adayı güzel kılan diğer özellikleri :)
Tam bir turist cenneti olan ada, geceleri açıkhava barları ve her zevke hitap eden gece klüpleri ile size sınırsız bir eğlencenin kapılarını aralarken, gündüzleri ise yakın çevrelere düzenlenen gezi turları ile hem adayı daha yakından tanımanızı hem de tatilinizden birbirinden eğlenceli atraksiyon anıları ile dönmenizi sağlıyor. Günlük turlar sabah 9'da sizi otelinizden alan bir servisle başlarak akşam 5 civarı yine aynı servisle otelinizde son buluyor.
İşte biz de 8 günlük Phuket Adası gezimizde hergün bir tura katıldık ve bu turlarda neler yaptık neler :)

Dünyaca ünlü Phuket Orkidelerinin yetiştirildiği Phuket Orchid Garden (Phuket Orkide Yetiştirme Çiftliği)'ı gezerek daha önce hiç görmediğimiz renk ve biçimlerdeki orkideleri tanıdık. Çıkarken bize hediye edilen orkidelerimizi de tatilimizin sonraki 12 gününde de valizimizde itinayla muhafaza edip İstanbul'a getirdik :)


James Bond'un "The Man With the Golden Gun" filminin çekildiği ve ismini filmin kahramanından alan James Bond adasına sandallarla yapılan bir seyahatin ardından ulaşarak denizin zümrüt sularına bakan bu adada muhteşem koylar ve palmiye ağaçları ile süslü beyaz kumsalları gezdik


İnanılmaz doğa güzelliklerinin içinde bir de kano turu yaptık. Tabii bu öyle basit bir kanı turu değildi normalde güneyde sizin kullandığınız kanoları burada her an değişebilecek hava ve deniz şartlarına göre hareket edebilecek olan uzakdoğulu gençler kullanıyor. Kolajda sağ altta bulunan fotoğraf işte öyle  bir havanın aniden döndüğü ve bir kaya altında mahsur kaldığımız zamanda çekilmiştir :) Sonra ne mi oldu, aniden kararan hava yaklaşık 15 dakika sonra aniden açıldı ve güneş yeniden bizlere gülümsedi :)


Bizim için müthiş bir tecrübe olacak olan Fil Safari öncesi fillerin ve maymunların marifetlerini izledik :)


Ve işte büyük an geldi :) Hayatınızda kaç kere fil üstünde safariye çıkabilirsiniz ki diye düşünüp ayağımıza kadar gelen bu fırsatı tepmeden hemen atladık kocişle bir filin tepesine, inanılmaz eğlenceli geçti bu tur ki balayından dönünce ne yaptınız diye soran herkese ilk önce, biliyor musun biz file bindik dedim uzunca bir süre gayet çocukca bir sevinçle :)


Bir başka tur gününde ise yapacağımız gezinin Speed Boat ile olacağı söylendi bize (bu kısmı özellikle yazıyorum ki gitmek isteyen olursa bu yazımı hatırlasın :)). Speed Boat'a bindiğimizde teknenin içinin çok dar olduğu birkaç kişinin dışarıda seyahat etmesi gerektiğini söyleyen görevli ama bir de uyarı da bulundu çocuklar, yaşlılar ve hamileler önde gidemezdi, ee onlar gidemiyorsa biz kesin kocişle gidebilmeliydik hem açık hava ohh püfür püfür :) Bu zihniyetle oturduğumuz teknenin ön kısmından deli gibi ıslanmış, teknenin altının azgın dalgalara çarpmasından dolayı bembeyaz olmuş ve bacaklarımız tutmaz bir şekilde inebildik. Yol biraz sancılı geçti ama sonunda ulaştığımız manzara herşeye değerdi :)
Ekmek kapma yarışındaki balıklar :)


Speed Boat'un bizi kavuşturduğu bir diğer cennet mekan da Leonardo Di Caprio’nun oynadığı ünlü "The Beach" filminin çekildiği Phi Phi Adası ve bu adanın insanlardan korkmayan, onlara saldırmayan birbirinden sıcak kanlı canlıları oldu :)


Uzakdoğu'ya kadar gidip benim gibi deniz tutkunu biri için dalmamak olmazdı herhalde :) Hayatımın en güzel dalışını yaptığımı gönül rahatlığıyla söylerek tüplü dalışla ilgilenen herkese şiddetle Phuket Adası'nda dalmalarını öneririm :)
Buarada bu dalışımızda bize eşlik eden canlıların fotoğrafları bir başka posta konu olacak kadar güzel ve özel olduğundan onları saklıyorum :)


Bir diğer eğlenceli atraksiyonumuzda ATV Safari idi. 5'er kişilik gruplar halinde yaptığımız safaride belirlenmiş alan içerisinde herkes 3 tur atacaktı. Yüksek kabiliyetli olan ben herkes 3. turunu tamamlarken daha ilk turumu tamamlayamamıştım :) Alttaki fotoğrafta gördüğünüz gibi öyle sağdan sağdan yavaş yavaş geliyorum aceleye gerek yok di mi ama :)


Bu da gülmekten gözlerimden yaşlar gelen Ox-Cart Riding maceram. Tamam anlıyorum korkuyorsun o cici şeyin üzerine binmeye ee niye ısrar ediyorsun binicem diye :) Buraya kadar geldik onu da yapalım eksik kalmasın mantığı sanırım :)


Su kuşu olan benim için bir diğer su dolu aktivite de Phang Nga'da yapılan White Water Rufting. Bugüne kadar Türkiye'de yaptığım ruftingler kesinlikle yalanmış, böyle bir adrenalin kaynağı su yok bence :) Botları kontrol etmek için botların hem önüne hem de arkasına binen birer uzakdoğu gencinin yüksek kabiliyeti sonucu inanılmaz adrenalin yüklü maceramızdan neyseki sağ salim kıyıya vardık tabii hepimizin yüzlerinde afallamış bir gülümsemeyle :)


Doğayla bu kadar iç içe olup bir doğa yürüyüşü yapmadan oralardan dönmek de olmazdı herhalde diyerek takıldık ahalinin peşine ve bu güzel manzaralı şelaleye kavuştuk.


Gördüğünüz gibi bir balayından ziyade atraksiyon dolu bir tatil gibi geçirdiğimiz Uzakdoğu'nun Phuket Adası kısmından inanılmaz eğlenceli maceralar ve anılarla ayrıldık. Gündüzleri aktiviteden aktiviteye koştuğumuz bu cennet adanın geceleri ise tabii ki barlar, kabereler ve eğlence klüpleri ile geçti. Sadece erkeklere veya meraklılarına özel mekanlar dışında Pattaya kadar dejenere olmamış olan Phuket Adası'na gönül rahatlığıyla çocuklarınızı da alarak gidebiliriniz, zira kızımız Nil biraz daha büyüsün biz öyle yapıcaz :)
Muhteşem koylar ve palmiye ağaçları ile süslü beyaz kumsallar, pırıl pırıl bir deniz, konuksever insanlar, lezzetli deniz ürünleri, sayısız spor ve eğlence alternatifleri ve tropikal bitki örtüsü ile bize unutulmaz bir balayı yaşatan Phuket Adasına veda ederek havaalanında uçuş kartlarımızı doldurup

bekle bizi Malezya biz geliyoruz diyoruz :)

69 yorum:

moda_kesh dedi ki...

süper bi tatil olmuş o kadar rahat görünüyosun ki sanki oralısın :)bigün bende güzel ülkemin sınırlarının dışına çıkabilirim gezebilirim :)

ceydabural dedi ki...

filleri çok sevdim en çokta oturanı :) birde ne kadar iyi yüzsemde dalma fikri beni saraltıyo ama sen iyi ki yapmışsın :)

Burcu Çalışkan dedi ki...

bak yaa bu kadar hareketli bir tatilde bende olmalıydım tamam balayı diye sesimi çıkarmadım ama bir dahakine bende geleceğim bananeeeeee :)))

NURAY EGE dedi ki...

HERŞEYİ O KADAR GÜZEL YAŞAYIP ANLATMIŞSIN Kİ BİR AN KENDİMİ ORADA BULDUM:)) BİZ İNSANOĞLUNA ARADA SIRADA BU TARZ ENERJİ DOLU VE DE HEYECAN DOLU BİR TATİL GEREKİYOR.HERŞEYİN TADINI DOYASIYA YAŞAMIŞSINIZ.GÜLEN YÜZÜNÜZ HİÇ SOLMASIN...

Unknown dedi ki...

Süper güzel yerler.Paylaştığınız için teşekkürler....

mine dedi ki...

of of fotoğraflar rüya gibiyse tatil kimbilir ne güzeldi ...
fotolar için teşekkürler henüz gitmesek de içimiz açıldı :=)

Lavanta Bahçesi dedi ki...

süper, tadını çıkarmışsınız, bizde kararımızı Phuket'ten yana kullanmıştık ama son anda Bali olarak değişmişti... bakalım birgün Phuket'te ikinci balayı yaparız belki :)

Hande dedi ki...

Nilaycım, Phuket gitmek istediğim yerlerden biriydi. güzel fotolarla ve anlatımınla daha da güzel geldi :)

Chilek dedi ki...

Canım tatil süpermiş dahası çektiğin kareler harika, hepsine hayran kaldım. Ancak an lar bu kadar güzel yakalanabilirmiş. Ellerine sağlık:))

handeguler dedi ki...

Yine süper bir post. Bayıldım. Uzakdoğu benim hep hayallerimdeki ülkedir. Gitmeyi en çok istediğim yerlerin başında gelir. Yine çok güzel resimler ve bilgilendirici anlatım. Teşekkürler

NiLaY dedi ki...

Moda_kesh, inşallah canım :) uzakdoğu gerçekten harika bir yer.. sevgiler..

Burcucum, anlaştık canım bir dahaki sefere kuzucukları da alır gideriz artık :)

Ceyda, filler müthişti cidden canım, yakınen bir arada olduğumuzdan bayaa bir ahbap moduna girmiştik :)

Nuray Ege, canım çok teşekkür ederim güzel yorumun için, dediğin çok doğru ara ara böyle atraksiyonlu tatiller de hiç fena olmuyor :)

Neşe, beğenmenize sevindim :) sevgiler..

çakıltaş dedi ki...

ba-yıl-dımmm !!!

kilit cümleyi yakaladım, yazını okurken bir yandanda düşünüyordum defneyi anneme bıraksak diye...çocuklarla da gidilebilirmiş ya büyüsün bizim miniş aklımın köşesinde:))

Adsız dedi ki...

Kızım 2008 yılında gitmişti Thailanda.Benzer bir çok fotoğraf görüyorum şimdi.Ama o Phuket'e değil Pattaya'ya gitmişti. Dalış içinde en son New Caledonia ve Avustralya sularındaydı. Fotoğraflarınız çok güzel.İnsan gezdikçe sıhat buluyor gençleşiyor.

Adsız dedi ki...

Nilay'cım çok eğlenceli vakit geçirdim okurken bile. ellerine sağlık. çok hareketli ve eğlenceli ve de alışılmadık bir balayı olmuş :) devamını yine heyecanmla bekliyorum.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Nilaycığım...oturmuş der detayına kadar anlatmışsın....
Teşekkürler..

NiLaY dedi ki...

Mine, fotoğraflar oradaki eğlencenin ve güzelliğin sadece %20'sini anlatabilmiş diyim sana, gerisini sen düşün canım :))

Lavanta bahçesi, aynen öyle canım ikinci balayı yeriniz hazır o halde :)

Handecim, inşallah ilk fırsatta gidersiniz canım kesinlikle görülmeye değer :)

Chilek, teşekkür ederim canım benim, şımarıcam yorumlarınla :) diyorum ya ahh bir de şimdiki makinem olsaydı yanımda herhalde ozaman daha da harika şeyler yakalanabilirdi :)

Handegüler, canım benim beğenmene çok sevindim :) inşallah birgün sen de gidersin diye şimdiden ben sana hafif bir rehberlik yapıyım dedim :)

NiLaY dedi ki...

Red Riding Hood, hoşgeldiniz bloguma :) kızınızda benim gibi gezgin ruhlu sanırım, daldığı yerler hayalim inşallah bana da oralara gitmek kısmet olur :) dediğiniz çok doğru insan gezdikçe, hayatın güzelliklerini keşfettikçe gençleşiyor :) sevgiler..

Çakıltaş, aynen öyle canım :) zaten biz oradayken bütün turistler yanlarında çocuklarıyla gelmişlerdi dediğim gibi sokakları Pattaya'ya göre daha nezih :)

Ececim, aynen öyle canım hiç alışıldık bir balayı olmadı :) balayımızın devamı hem bu kadar eğlenceli hemde paramızın tükenişi ile otel kalitemizdeki düşüşe gebe :))

Pınarcım, evet canım biraz fazla vaktimi alıyor bu balayı postları ama sanırım birçok insan için de yol gösterici oluyor :)

lolipu dedi ki...

çok güzelll Nilay, çok imrendim:))

Meral Erdoğan dedi ki...

bir seyahat yazisi bu kadar mi guzel olur bu kadar mi guzel belgelenir :) harikasin! o pembe atletinle botun kenarina oturmus gulumseyen fotografini cok sevdim...

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Çok kıskandım çookkkk :))
Fotoğraflar, siz, Phuket... herşey muhteşem, süper..

Nihan dedi ki...

Nilaycım fotoğraflar harika.hele ilk fotoğraf açılmaya başlayınca o puslu yeşil alıp götürdü beni.paylaşımın için teşekkürler.

ruken dedi ki...

çok keyif aldım.. tekrar tekrar baktım tüm fotoğraflara.. orda olmak bu keyfin kaç katı acaba :)

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Sevgili Nilay ;
Blogun da keyifle bir gezinti yapdım.
Paylaşımda bulunduğun her bir nor o kadar güzel ki kayboldum blogunun tılsımında..
Yaşamın güzellıkleri her daım senınle olsun..
Ve o gözlerindeki ışıltı yaşam a yenip düşmeyip hep parlasın olur mu !

Sevgiler...

Defnenin Annesi dedi ki...

harika fotoraflar. Bizde artik defne büyüdü onuda alip kacalim diyoruz. Singapur, Maldivler ve Dubai geciyor bizim aklimizdan ama cocukla zor olur biraz daha beklesek mi diyoruz. Ama bu fotograflari gördükten sonra "phukettemi gitsek acaba" dedim kendi kendime... Ama cocukla gercekten olur mu?

annesiningülü dedi ki...

hani Nilay diyorum başka birşey demiyorum :(
kociş'in kafasını yemeye başladım ;)

mutfakcini dedi ki...

Seninle gezdim ben de :)Maymunlar çok hoşşş.Filden korkmuyolarmı masaj sıreasında güven olurmu hiç ay eziverir :)Harika fotolar harikaaaa bayıldım.Sevgiler Nilay'cım.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Müthiş güzel bir balayı olmuş.:)
Ah bir balayı kısmet olursa bana, görürsem o günleri bende ya maldivlere ya da buraya gideyim listeye alayım.:) Önümüzdeki sene sonuna kullanmak üzere Taylandda bir tatil paketim var, demekki muhakkak bir ön tur yapmak lazım.:)
Resimler yine harikaa..

GÖNÜL dedi ki...

sevgili nilay çok güzel öyle güzel anlatmışsın ve resimlerde o kadar güzelki çok beğendim nice nice tatillere inşallah mutluluğun daim olsun

Unknown dedi ki...

:) canım bayıldım gene ben :D valla çok kıskandım yaa hele filleri :D harika anlatım va harika kareler birşey diyeyim mi sen ve eşin hiç yaşlanmazsınız :) buı kadar hareket ve heyecan imrendim..sabıırsızlıklaa devamını bekliyorum

çeşnici Handan dedi ki...

Nilaycığım, güzel fotoğrafların ve anlatımınla beni tekrardan Tayland'a ve oradaki güzel anılara götürdün. Pek çok ortak şeyi yaşamışız orada. Ayrıca çocuk götürme fikrine katılıyorum. Ben 4 sene önce kızım 13 yaşındayken onu da Tayland'a götürdüm ve o çok eğlendi. Eğer ne zaman nereye gideceğini bilirsen Tayland ve tüm Uzakdoğu çok güzel ve görülecek pek çok yeri olan yerler. Gezinin devamını bekliyorum. Sevgiler.

Syhn dedi ki...

rüya gibi!
ayy bayıldım yaa!!
dalış fotolarının devamını bekliyorum ;)

pelince dedi ki...

Bayıldım fotoğraflara.. Balayı için şahaneymiş.. bizim için çok geç:))
çocuklarsız adım atamıyoruz artık:( aklım bu gece orada kalacak:))

öpüyorum...

Unknown dedi ki...

Bir kere daha fotoğraflar süper;anlatım çok güzel,atraksiyon ilham verici,macera eğlenceli...
Neymiş???
Herkes Phuket'i bir düşünmeli:)))

The Missing Piece dedi ki...

Şahane fotoğraflarınla karşımızdasın yine... Ellerine sağlık :)

kapağıkaybolanşişe dedi ki...

içimi actın gerçekten=)
burda binalar üstüne üstüne gelince insanın...

ayşegül mutfakta dedi ki...

süper gezi, süper fotolar

NiLaY dedi ki...

Lolipu, teşekkür ederim canım, inşallah ilk fırsatta siz de gidersiniz :)

Meralcim, canım çok sağol, elimden geldiğince anlatabilmeye çalıştım :)

Tuğra'nın annesi Emine, çok teşekkür ederiz, çok naziksin :)

Nihan, teşekkürler canım, gerçekten harika bir tatildi, herkese şiddetle tavsiye ediyorum :)

Rukenturgut, hımmm anlatılmaz yaşanır diyorum :) sevgiler..

NiLaY dedi ki...

Defnenin annesi, gerçekten olur canım, sadece bu aktiviteler için biraz küçük olabilir Defnecik ama 3-4 yaşından sonra kesinlikle gidebilir bence..

Sevil, bu nasıl güzel bir yorumdur böyle, bu sıcacık içimi ısıtan sözlerinle hoşgeldin ve beni çok mutlu ettin :) sevgiler..

Baharcım, :)) ye ye canım, ben de sık sık yiyorum yeni yerler için :)

Ebrulicim, maymunlar gerçekten süperdi canım hiç korkmuyorlar ve saldırmıyorlardı :) fillere gelince yere ben de yatamazdım ki yatmadım da :)

Onuncu köyün adamı, kesinlikle kaçırmayın bu fırsatı derim :)

NiLaY dedi ki...

Gönül, canım çok teşekkür ederim :) inşallah hepimiz ağız tadıyla huzurlu bir yaşam süreriz :)

Muyurt, sağol benim pozitif arkadaşım :) inşallah yaşlanmayız dedin gibi :)

Handan abla, aynı yerleri gezmiş olmak, ortak bir zevki paylaşıyor olmak süper, ben de Nil büyüsün tekrar gideceğim dediğim gibi :)

Syhn, gelecek seyhancım :) harika ballıklar var tabii tahmin edebileceğin gibi uzakdoğudan :)

Pelince, canım dediğim gibi çocuklarla da olabilecek bir yer, sen bir düşün istersen :)

NiLaY dedi ki...

Özgür, çok teşekkür ederim :) kesinlikle herkes Phuket'i bir düşünmeli, bence de :)

The missing piece, teşekkürler canım, bu arada sen de özletiyorsun kendini haftaiçi :)

Lithuas, arada bir nefes almak için cidden deniz gerekiyor değil mi :) beğenmene sevindim, sevgiler..

Ayşegül mutfakta, çok teşekkür ederim, hoşgeldin bloguma :)

Archilemi dedi ki...

Çok keyifli olduğu bu harika yazıdan belli.Bi an kalkıp valizimi hazırlayasım geldi.Müthiş bir program olmuş.Demekki neymiş bole bir plan yapılacağı zaman sana mutlaka danışılacakmış

Stil Direktoru dedi ki...

Balayında gitmiştim anılarım depreşti canım, her isteyen gidebilsin siz de yeniden gidin canım mucxx

aysegul dedi ki...

Off yaa harrrıkaa yerler, ben de
gıtmelıım :D

Sen de cok ama cok seker bısısın.xoxo

Natalie Suarez dedi ki...

love these photos! looks like a totally amazing trip :)

natalieoffduty.blogspot.com

Natalie Suarez dedi ki...

love these pics! amazing :)

natalieoffduty.blogspot.com

NiLaY dedi ki...

Archilemi, :)) çok teşekkür ederim güzel yorumun için.. aynen öyle bir gün al valizini git derim o güzellikleri görmeye :)

Eda,sizde bizim gibi balayı kurduydunuz yani uzakdoğuda :) dediğin gibi isteyen herkes gitsin inşallah canım :)

Ayşegül, utandım :) çok teşekkür ederim :))

Natalie, thank you very much :) lots of love..

Adsız dedi ki...

Merhaba Düşlerdenizi,

Phuket adası ile ilgili izlenimleriniz de bir harika olmuş. Daha fazla bir şey söylemeden ayaklarınıza, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla.

NiLaY dedi ki...

Recep Bey, çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, beğenmenize çok sevindim :)

Adsız dedi ki...

selam bende nisan sonu phuket deydim rawai beach benim için thailand da 3.tatil di önümüzde ki ay singapura uçuyorum acaba diyorudum oradan bali ye mi tekrar phukete mi karar vermek için internette dolaşıyorrdum tebrikler mutluluklar sanırım phuket e gecicem patong a kata beach e selamlarınızı iletilirim..fillerede tabi ki..baris:):)

Adsız dedi ki...

yazınıza bayıldım..tesadufen buldum ustelık...2007 de bızde balayında phuketteydık ve gecen sene tekrar gıtmeyı planlarken kendımızı balıde bulduk..kesınlıkle gorulmesı gereken bır yer (belkı gıdersınız) ve bu sene 23 ekımde yıne phukete gıdıyoruz cok heyecanlıyım ılk kez gıdecek gıbı..yazınızın 2010 ve guncel olması cok hosuma gıttı..emegınıze saglık...bırde fantasea show a gıttınızmı ?? merak ettım cok gorulmeye deger deglmıs..ancak bangkoktakı sıyam nıramıt kesınlıkle gorulmeye deger..sevgıler....kokoşşşş

Semih dedi ki...

Bende 20 gun sonra dogum gunumde sevgilimle gidecem phuket e bizimde 3 üncü balayımız sevgilimle ama siz balayı yasamamıssınız tam turist ömer gibi heryer, gezmişşiniz.:):): tüm bilgiler icin tesekkurler arkadaslar..

Adsız dedi ki...

Harika olmuş , Phi Phi adası da gezilmeli ayrıca çocuklu aileler bence okyanusu pek tercih etmemeli yüzmek için , gitmeyi düşünenler bir de www.bizcegidin.com adresine de baksınlar derim , çok güzel ve ucuz yerler bence kesin gitmeli
Tayfun

Adsız dedi ki...

bende 2008 bangkok ziyaret ettim ama buket adası cok güzelmıs tsk ederım

Adsız dedi ki...

ben de gitmeyi düşünüyorum
ama tam olarak ne kadar masraf yapıldığını yazmamışsınız.
bu konuda bilgilendirirseniz,sevinirim
turlagitmeyi düşünüyoruz ama siz ne önerirsiniz?

Adsız dedi ki...

Fotoğraflara bayıldım. Bizde nisan ayında phuket e gideceğiz. Ama bu bölge için aşı yada ilaç kullanım zorunluluğu varmı onu çok iyi bilemedik. Bu konuda paylaşımınız olursa çok sevinirim.

NiLaY dedi ki...

Çok teşekkür ederim biz 2007 senesinde gittiğimizde aşı veya ilaça gerek yoktu.. şimdi de olduğunu pek sanmıyorum :)

maliyetler için de biz uçak biletleri hariç 17 gün için ama routemuz çok uzundu önceki ve sonraki postlara bakarsanız 5000 dolar harcamıştık alışveriş dahil...

Adsız dedi ki...

Bloğunuzda aradığımız kaynakları bulduk , teşekkür ederiz.Dell notebook servisi olarak paylaşımlarınızın devamını dileriz.

Unknown dedi ki...

Nilay Hanım postunuzu okuduktan sonra Phuket tatilini iyiki almışız dedim kendi kendime :) Mayıs ayında balayımız için gideceğiz umarım bizim içinde çok güzel bir tatil olur.Tabii önce düğün fotoğraflarımız sizin müthiş ellerinizden çekilecek :)

Unknown dedi ki...

Merhaba Nilay hanım,
Bloğunuza haziran ayında Phuket nasıl olur diye google'a yazdım öyle ulaştım. Gerçekten okurken gezmiş kadar oldum oraları..
Bizde haziran ayında inş. evleneceğiz. Ve balayı için Phuket'i düşünüyoruz. Fakat kafamızda büyük bir soru işareti var hava durumu konusunda. Tarih aralığımız 11-21.06.2013.. Siz gördüğüm itibariyle haziran ayında gitmişsiniz. Nasıl çok yağışlı oluyor muydu ? bu konuda tavsiyeleriniz bizim için gerçekten çok önemli...

Sizi tebrik eder mutluluklar dilerim.

Unknown dedi ki...

Merhaba Nilay hanım,
Öncelikle teşekkürlerimi iletmek isterim, yazınız o kadar verimli ki gezmiş kadar olduk nişanlımla.
Bir sorum olacaktı size. Gördüğüm kadarı ile size Hazıran aynıda gitmişsiniz. biz balayı için 11-21.Haziran 2013 tarihleri arasında gitmeyi planlıyoruz. fakat hava durumu konusunda telaşlarımız var. Yağmurlu havadan kasıt ülkemizdeki gibi sabahtan akşama kadar mı yoksa ara ara yağıp güneş mi açıyor sonra. denize girmeyi engelleyecek kadar yağış oluyormu yani.
Bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. Mutluluklar dilerim.

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Çok güzel bir gezi ve yazı olmuş, tebrik ederim. Yalnız bir ricam olucak, otel fiyatları ve yaptığınız/katıldığınız ekstra aktivitelerin fiyatlarını yazsaydınız daha aydınlatıcı olurdu. Toplam ne kadara çıkar bu gezi ? Teşekkürler..

Dilek Feneri dedi ki...

Çok güzel fotoğraflar ve çok güzel bir gezi olmuş. Kıskanmamak elde değil :)

Unknown dedi ki...

Merhaba, hangi tarihlerde gittiniz acaba ? Bende balayımda gitmek istiyorum Haziranın ilk haftası nasıl olur biliyor musunuz ?

Unknown dedi ki...

Balayı blogunuz gerçekten gerek fotoğraflar ile gerekse bilgiler ile çok ilgi çekici.Güzel bir tatil geçirmişsiniz, darısı bizlere artık :) bende uzun zamandır uzakdoğu ile ilgili araştırma yapmaktayım, sıradaşı turlarda ilgimizi çekmekte son dönemde ve şöyle bir site var sizinde incelemenizi tavsiye ederim, farklı tur seçenekleri var.

http://www.entas.com.tr/turlar-11-siradisi-balayi-turlari

Unknown dedi ki...

Phuket ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi, fotoğraf ve bilgiler de oldukça aydınlatıcı oldu bizler için. Uzakdoğu ile ilgili sıradışı turlar araştırmaktayım ve ilginç bir site buldum, incelemenizi tavsiye ederim. Saygılarımla

http://www.entas.com.tr/turlar-11-siradisi-balayi-turlari

yasintekgoz dedi ki...

Merhaba,

1 çift için Kasım ayı gidiş-dönüş uçak biletini (Acapulco, Bali, Bangkok, Buenos Aires, Cape Town, Delhi, Havana, Hong Kong, Johannesburg, Kamboçya, Maldivler, Meksiko City, Mumbai, Nairobi, Pekin, Phuket, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Seyşeller, Şangay ve Vietnam'a ) %10 indirim ile alabilirim. Hem size katkı olmuş olur hem de bana:) detaylar için mailimden ulaşabilirsiniz.

Süper bir yazı ve gezi, inş seneye ben de istiyorum balayı olarak.

yasintekgoz@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Merhaba
Bali adasına gelecek misafirlerimize rehberlik , günlük turlar ,araç kiralama- kısa dönem lüx villa kiralama-vize işlemleri, profesyonel balayı ve tatil fotoğraf & video çekimi ,düğün organizasyonu Beach Ceromony hizmeti veriyorum-
Klimali araçlar-Grup turlar için minibus ve otobüs-VIP araçlar-Scooter -Özel şoför-rehber-..ayrıca havaalanı transferi ve taxi servisimiz var.
irtibat için mail adresim : muratem28@hotmail.com

Murat Özdamar Bali-Indonesia

deniz dedi ki...

çok güzel bir yazı ,, en ince detayına kadar anlatmış ve yaşatmışsınız. biz de bu mayıs ayı için uçak biletlerimizi aldık ancak otel konusunda kararsız kaldık
siz hangisini tercih etmiştiniz?
şimdiden teşekkürler

Unknown dedi ki...

Tatilinizi çok beğendim tabi Tayland'a gitmeden görsem daha iyi olabilirdi:) Bu yaz bebekle ABD tatili yapcaz (Walt Disney, Orlando), kullanışlı bilgiler ararken bi blog gördüm;

happyfamiliesclub.com

Tam da ABD ile ilgili merak ettiğimiz sorulara cevap oldu. Bu sefer gitmeden aradığımız bilgiyi bulmak güzel.