2 Aralık 2013 Pazartesi

New York notları - 4 / Empire State Binası

Geçen yılki Amerika tatilimizin New York ayağında gezilmesi gereken önemli yerlerden biri de kuşkusuz ki dünyada tek başına yükselen en yüksek üçüncü yapı olan Empire State Binası oldu.
New York'un Manhattan bölgesinde yer alan Empire State Binası 1 Mayıs 1931'de, o güne kadar Dünya'nın en yüksek binası olan Chrysler Building'in bu ünvanını elinden almış ve binanın yapımı 1932 yılında bitmiştir. Bina 102 katlı olup, 1576 merdiven basamağına sahiptir ve yüksekliği 381 metre olan Empire State Binası anteni ile beraber 443,2 metre'dir. World Trade Center (Dünya Ticaret Merkezi) binasının 1972 tarihindeki açılışına kadar Dünya'nın en yüksek binası olarak kalan bu muazzam yapı 11 Eylül 2001 tarihindeki terör saldırıları sonucu dünya ticaret merkezi binasının yıkılmasının ardından New York'un en uzun binası ünvanını geri almıştır. Şu an ise anten yüksekliği ile 527 metre olan Chicago'daki Sears Kulesi ABD'nin en yüksek binasıdır.
Binanın tepesine çıkmak için saatlerce kuyruk beklediğimiz bu harika yapıyı ziyaret edeceklere sabahın erken saatlerinde orada olmalarını öneriyor ve sizi Empire State binasından çekilmiş Manhattan manzarası ile başbaşa bırakıyorum :)









Daha fazla bilgi için: http://tr.wikipedia.org

Hiç yorum yok: