14 Mart 2012 Çarşamba

Film: FETİH 1453


Daha gösterime girmeden hakkındaki spekülasyonlar nedeniyle gidip gitmemeyi çok düşündüğüm Fetih 1453'ü 15 gün önce anneciğimle birlikte izledim. Bünyemi haftaiçi öğle seansı olmasına rağmen tıklım tıklım dolu olan sinema salonunun şaşkınlığı sarmışken filmde hemen başlayan aksiyon görüntüleri ile yerime kilitlendim...
Faruk Aksoy'un yönettiği, Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest ve Recep Aktuğ'un başrollerini paylaştığı 2012 yapımı film II. Mehmet'in tahta çıkışını ve binbir güçlükle Osmanlı topraklarını genişleterek İstanbul'u fethedişini anlatıyor.
Diyaloglara ve ilişkilere çok fazla yer verilmeyen film 3 boyutlu animasyonları, oldukça geniş danışmanlar kadrosu ile hazırlanan senaryosu ve yabancı filmleri aratmayan savaş sahneleri ile bence harika olmuş.
Milyonların akın akın izlemeye gittiği bu güzel filmi henüz izlemediyseniz bu soğuk günleri değerlendirin ve bu görsel şöleni kaçırmayın derim :)
İyi seyirler...

6 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

nedense bu film beni çekmiyor ama gidip görmek lazım :)

annesiningülü dedi ki...

görsel olarak doyurucu dimi, bende beğendim.

Tuğra'nın Annesi Emine dedi ki...

Bizde çok beğendik Nilay. Hatta şu ilgi bitsin ikinci kez izlemeyi planlıyoruz :)

Guzunkizi dedi ki...

Bende abartıldığını düşünüp önyargıyla yaklaşmıştım aslında.Ama o kadar zaman nasıl geçti anlayamadan bitti.Çok da beğendim

Adsız dedi ki...

Ben de izledim ve çok beğendim:)

MERVE dedi ki...

ben çok beğendim gidilsin bencede..