27 Mart 2012 Salı

Film: AÇLIK OYUNLARI - The Hunger Games


Yönetmenliğini Gary Ross'un yaptığı ve başrollerini Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ve Liam Hemsworth'un paylaştığı bu ilginç filme dün akşam kocişin yoğun ısrarı ile gittik :)
Geçtiğimiz hafta ülkemizde vizyona giren film Suzanne Collins'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış. Amerika, mevcut düzeninin aksine çıkacak bir iç savaş ile yönetim yapısını bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye çevirecek ve bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer genç "Açlık Oyunları" olarak adlandırılan bir organizasyonda halka göz dağı verme amacıyla savaşacaktır ve bu savaşlar tüm Panem ülkesinde televizyonlarda izlenecektir. 12 eyaletten 24 farklı genç bırakıldıkları bir ormanda rakiplerini eleme yani öldürme ve hayatta kalma mücadelesi verecektir.
12. eyaletten gelen Katniss'in açlık oyunlarına katılmasını ve orada yaşadıkların konu alan film oldukça akıcı ve hareketli sahneleri ile sizi yerinize kilitliyor ve soluksuz bir film izlemenizi garanti ediyor :)
İyi seyirler...

2 yorum:

Nil dedi ki...

kitabını soluksuz okumuştum ama film hakkında olumsuz yorumlar var.

sevimlimutfak dedi ki...

Kitabını büyük heyecanla bir solukta okumuştum. Harikaydı. Filmini merak ettim şimdi. Gerçi kitabını okuduğum romanların filimlerini seyredince aynı heyecanı yaşayamıyorum. Sevgiler...