27 Nisan 2017 Perşembe

Trevi Çeşmesi / Roma

İtalya'nın tarih kokan şehri Roma'da bulunan ve Aşk Çeşmesi olarak da bilinen Trevi Çeşmesi (la Fontana di Trevi), Poli Sarayı'nın bir kenarına Nicolò Salvi tarafından Klasik ve Barok karışımı olarak yapılmış, dünyadaki en ünlü çeşmelerden birisidir.
Üç yolun kavşağında bulunduğu için Trevi (üç yol) adı konulduğu varsayıldığı gibi, üç yeraltı su yolunun bu noktada toplanmasının da bu çeşmenin isminin nedeni olduğu iddiası bulunmaktadır.
Genel ifadesi “deniz” olan Trevi Çemesi, deniz kabuğu şeklinde bir at arabası, arabayı çeken denizden çıkan kanatlı atlar ve arabada bulunan mitolojik deniz tanrısından oluşturmaktadır.
Heykel ve mimarinin çok güzel bir biçimde kaynaştığı Trevi Çeşmesi'nin tarihi, İmparator Augustus döneminde başlar. Tarih, su arayan askerlere su kaynağının yerini gösteren bir kızın efsanesine dayanır ve İmparator Augustus'nun damadı Agrippa, akan suyu Vergine su kemeri ile Pantheon'a kadar ulaştırır.
12. yüzyılda V. Niccolo tarafından ve 15. yüzyılın ortasında 4. Paolo tarafından restore edilen bu ünlü çeşme 1998'de büyük bir düzenleme geçirmiş ve temizlenmiştir.
Yine bu seneki Roma tatilimizden yakın markaj Trevi Çeşmesi fotoğrafları :)
Geniş açı Trevi Çeşmesi fotoğrafları için tık tık...






Bilgiler:
https://tr.wikipedia.org

Hiç yorum yok: