17 Ekim 2016 Pazartesi

Sri Lanka notları / 4. gün

Sri Lanka'daki 4. günümüz bir başka önemli yerleşim yeri olan ve tarih kokan Kandy'de başladı.
Kandy'de ise ilk durak Budizm aleminde çok önemli bir yer tutan Buddha'nın dişinin saklandığı Tooth Relic idi. Ailevi ve sağlık problemleri olanların gelip dua ettiği, yeni evlenenlerin gelip şükrettiği ve yeni doğmuş bebeklerin muhakkak getirildiği bu muazzam yapı her gün oldukça yüksek sayıda ziyaretçi akınına uğruyormuş. Bizim oradaki gidiş günümüz bayramın ilk gününe denk geldiğinden ekstra bir kalabalık olduğu da muhakkaktı.
Her yıl ağustos ayında 1 hafta Buddha'nın olduğu kanıtlanmış olan bu diş, fil ve rahiplerin katıldığı bir törenle Kandy'de gezdiriliyormuş.
Tooth Relic tapınağının giriş bölümü 1998 yılında yapılan bir terörist saldırıdan zarar görmüş ve bu saldırı aynı giriş kapısına günümüzde resmedilmiş. Unesco tarafından koruma altında bulunan bu tapınağa girmeden budizmde oldukça büyük bir öneme sahip lotus çieği alınıp dualar sırasında sunulabiliyor.
Günümüzün ilk yarısı tarihi bir mekanda geçerken, ikinci yarısında ise gidince muhakkak görün denilen yerel dans gösterilerini izlemekle geçti. Yerel kıyafetleri ve müzikleri ile biz Türklere çok ilginç gelmese de böyle gösterilere meraklı iseniz gidince izlenmeye değer bir gösteri.
Kandy'de 1 gün geçirdikten sonra yarın yeşile ve trekkinge doyacağımız backpackerların mekanı Ella'ya doğru yola çıkacağız :)





















Hiç yorum yok: