6 Eylül 2016 Salı

Sri Lanka notları / 1.gün

Her sene düzenli olarak yaptığımız anne-baba yaz tatilinin 2016 durağı 13 gün süren Sri Lanka - Maldivler idi...
Türk Hava Yolları'nın direkt uçuşları ile Sri Lanka gidiş, Maldivler dönüş olarak ayarladığımızın turun günlük gezi programlarını tam bir gezgin ruhlu olan arkadaşımız Onur (kendisinin beyazyakagezgin isimli gezi bloguna da mutlaka göz atın derim :)) yaptı, bize de onun yol göstermesi ile eşsiz güzellikteki yeşil ve mavi dolu yerleri gezmek kaldı.
Cumartesi gece bindiğimiz uçaktan Sri Lanka'nın yerel saatine göre pazar akşam üzeri indik ve ilk iş olarak havaalanından çıkmadan dolarlarımızı bozdurduk. Otelimiz doğuda havaalanına çok yakın bir balıkçı kasabası olan Negombo'da idi. Otelde kısa bir dinlenmenin ardından güzel bir akşam yemeği için Sri Lanka'nın yaygın taşıma araçları olan tuktuklar ile sahile indik.
Günlerden pazar olduğundan oldukça kalabalık olan sahil bize eşsiz bir günbatımı vaad etmiş ve bu müthiş görsel şölenle ilk günümüz bitmişti.
Yarın Negombo'dan Habarana'ya geçecek ve tarih kokan bu adayı keşfe başlayacağız :)










3 yorum:

Mehmet Bilgehan Merki dedi ki...

ilginç bir gezi olmuş galiba. Seylan tercihlerim arasında değil ama izlemeye gayret edeceğim. O kalabalık kıyıda ne yapıyor? Gün batımını mı seyrediyorlar?
Satıcının ne sattığını görmek isterdim. Farklı lezzetler var galiba?

NiLaY dedi ki...

Mehmet Bilgehan Merki, gerçekten oldukça ilginç bir geziydi :) Sahildeki kalabalık sizin de belirttiğiniz gibi gün batımını seyrediyor ve günlerden pazar olduğu için de oldukça kalabalık. Satıcı da ise daha çok kızarmış deniz ürünleri ve deniz ürünlerinden yapılmış cipsler var, çok hijyenik görünmediklerinden tadına bakmadık maalesef :)

Esin Bozdemir dedi ki...

Yurtdışında görmeyi çok istediğim yerler arasında Sri lanka. Muhteşem görseller ve önemli dip notlarla bu seriyi (sondan başa döndüm) ilgi ile takip edeceğim..Ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlu daha nice güzel gezileriniz olsun..Sevgiler..