23 Şubat 2010 Salı

Kayseri notları

Toprak, su kaynakları ve ulaşım bakımından çevresine göre elverişli doğal koşullara sahip olan Kayseri, binlerce yıldan beri yoğun bir yerleşime ev sahipliği yapmaktadır. Bu kadar köklü bir yaşam geçmişine sahip olan il, 1988 yılında "büyük şehir" statüsüne kavuşmuştur.
Kayseri'ye girişinizden itibaren, geniş otoyolları, düzenli kent yaşamı ve her konuda çağının gereklerini yakalamış yaşam standartlarıyla Kayseri'nin bir anadolu şehrinden beklenilenin aksine çok daha fazla gelişmişliği bünyesinde barındırdığı açıkça görülür.
Tarihi ve kültürel zenginliklerini günümüzün modern mimarisiyle inşa ettikleri yapılara başarıyla entegre etmesini bilen halk yaşam biçimleriyle de her kesimden insanı kucaklamaktadır.
Bir Kayseri gelini olarak Ocak ayında yaptığım ilk Kayseri ziyaretimden fazlasıyla memnun olarak ayrıldım. O kadar ki, doğanın uyandığı, yeşilin ve bağlarda yaşamın coştuğu yaz mevsiminde bir kez daha gitmek için planımı bile yaptım :))
Birgün o taraflara yolunuz düşerse kesinlikle Kayseri'ye uğramadan geçmeyin, farkı sizler de farkedin :)



Kayseri'yi ulu görüntüsüyle kucaklayan şehrin hemen hemen her yerinden ihtişamını gösteren ilin kayak merkezi Erciyes


Kayseri şehir merkezinin 30 km kuzeybatısında Kızılırmak üzerine kurulmuş, enerji ve sulama amaçlı Türkiye’nin önemli projelerinden birisi olan Yamula Barajı



Yamula Barajı'nın oluşturulduğu alanda boşaltılarak sular altında kalan fakat suların çekilmesini fırsat bilerek gün yüzüne çıkan küçük Kayseri köyü 



İl merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda 1919 yılında yapılan ve dört tarafında birer adet saat bulunan Kayseri Saat Kulesi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki heykel


Kayseri'nin civar ilçelerinden alınabilecek hediyelikler




Meşhur Kayseri bağlarında bahara merhaba demeye hazırlanan tomurcuklar


Bu da hayatında ilk kez kar görmüş Nil :) Allahtan sonra İstanbul'da da yağdı da Kayseride vurulduğu kar topu oyununa burada da devam edebildi :)

13 yorum:

Hamiyet Akan dedi ki...

Herşey bir kenara en güzeli Nil :)
çok şeker çok... Allahım ona uzun, sağlıklı ömürler versin ve hep o sevdiği kar topu oyununu sevdikleriyle bol bol oynasın.
Güzel bir gün diliyorum.
Paylaşım için teşekkürler arkadaşım.

Ayşe dedi ki...

Memleketimi ne kadar da güzel anlatmışsın...Fotograflar da harika..ellerine emeğine sağlık:))

Güzel gözlü ve güzel yüzlü Nil e de kocaman bir maşaallah...

evet evet yaz mevsiminde de gelmelisiniz, Talas'ın güzel bağlarına gitmeli, Kayseriye oradan da bakmalısınız:))

Not: Memleketim diyorum ama Kayseriye çok gitmeyiz, bizim köyümüz Nevşehir'e çok daha yakın, belki eşiniz duymuştur Bayramhacı kaplıcalarını, hah işte orası..

bilge dedi ki...

kayseri yi görmüştüm ama dikkat etmediğim hususları görüntülemişsin birde halısı meşhurdur kayserinin en güzeli de nil))))allah ona şans ve güzellikler nasip etsin maşallah pek tatlı allah sizlere bağışlasın sevgi ve dostlukla...

ramazan dedi ki...

Kayseri gelini olmanın hakkını bu paylaşımla vermişsiniz.Ellerinize sağlık hemşerim.Güzel tanıtımlarınız için.

NiLaY dedi ki...

Cok tesekkur ederim Hamiyetcim, icten ve guzel dileklerin icin.. ben de sana guzel bir gun diliyorum :))

Esime muhakkak sorucam Ayse :)) gercekten yaza da Allah kismet ederse baglari gormeye gidicem.. dedigim gibi cok guzel bir anadolu sehri ve herkes burayi gormeli :)) sevgiler..

cok tesekkurler Bilge, gercekten Kayseri de anlatilacak cok sey var ben bile bir kismina yer verebildim burada.. sevgiler..

Ramazan bey, tesekkurler.. ben cok sevdim memleketinizi hemserim :)) dogru bir sekilde gosterebildiysem Kayseriyi ne mutlu bana..

The Missing Piece dedi ki...

Bu fotoğraflardan sonra Kayseri de gidilecekler listesine eklendi :) Nil de tam kuzu, maşallah ona...

Narince dedi ki...

Kayseri deyince ilk aklıma gelen mantı oluyor ne yalan söyleyeyim. Hem de hiç görmediğim bir şehir.Fotoğraflar güzel, ama karla tanışmış tatlı hanım daha güzel.

mutfakcini dedi ki...

Benim aklıma da pastırma geliyo :)Kayserili gibi cimri derler bir de,doğru mu ? Bir arkadaşım var.Kayseri'li.Minicik çiçek bamya,ve mantı getirdi,daha yeni döndü oradan.Resimler ve tanıtım şahane olmuş.Teşekkürler canım.

elif ada dedi ki...

Fotoğraflar yine muhteşem ama asıl şahane Nil. Kırmızılar nasıl yakışmış bu güzelliğe. Çok çok öp onu bizim için

Unknown dedi ki...

Öncelikle belirteyim güzel memleketimdekimde daha bir çok görüntülenecek mekan ve detay var. Ama sevgili eşime memleketimi bu kadar güzel anlattığı ve dar vakitten bu kadar güzel fotoğrafladığı için teşekkür ediyorum.

Özgüleriyle Kayseri gelinliğini hakettiği ortaya koyan bu bloggera bir de Bağ atmosferi ve yeşil güzel Kayseri'yi bu yaz göstermek boynumun borcu olsun,

Sevgiler...

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın Kayseri'yi!bir başkadır benim memleketim.
Sevgiler...

NiLaY dedi ki...

The missing piece, ekle canim kesinlikle bunu da ekle.. bak ben o gidilecekler listelerine daha nereleri ekliycem :))

Tesekkurler Narince :)) valla benim de aklima ilk manti geliyor ne yalan soyliyim :))

Ebrulicim, ben de cimri diye bilirdim ama 3 senedir beraber oldugum kayserililer arasinda henuz cimrisine rastlamadim :) sehir efsanesi midir bilemedim yani :))

cok tesekkur ederiz elif ada essiz sicakliktaki opucukleriniz icin :)) biz de sizi cok cok optukkk

kocissss bizi Kayseriye goturrrrr :)) bagdan dalindan bir kayisi asiralim, ucundan bucagindan baraja ayaklarimizi sokalim di mi ama yaz sicaginda :)) seni seviyorum :)

oooo Sansli, sen de hemserisin demek ki :)) sevgiler..

Işıl dedi ki...

kayseri notlarını ınceledım harıka..