22 Aralık 2016 Perşembe

Kış mevsiminin en sevileni: Ihlamur


Bu kış fazla mı soğuk gidiyor yoksa ben mi çok üşüyorum bilmiyorum ama sürekli elimde fincan fincan bitki çaylarıyla geziyorum :)
Bu noktada da tabii ki imdadıma yetişen bol bal ile kızlara da içirebildiğim yegane tercihim ıhlamur çayı oluyor. Hem tadı hem de aromatik kokusuyla en sevdiğim kış çaylarından biri olan ıhlamuru hazırlamak da hepimizin bildiği gibi oldukça kolay.
Ihlamur çayınızı hazırlarken ıhlamurları soğuk suya atıp kaynatmayı değil kaynayan suya tıpkı siyah çayı demler gibi ıhlamur yaprak ve çiçeklerinizi atmanızı öneririm. Ayrıca sizler de benim gibi aromalardan hoşlanıyorsanız demliğinizin içine çubuk tarçın, ayva çekirdeği ve elma kabukları da koyabilirsiniz. Dediğim gibi bal ile karıştırarak kolaylıkla çocuklarınıza da içirebilirsiniz. Zira ben çok küçük zamanlarında da biberona koyup ellerine verirdim kızların :)
Hazırlanması bu kadar kolay ve zahmetsiz olan ıhlamurun faydalarından da bahsetmeden geçmeyeyim. Kendisini daha çok kış aylarında öksürük ve soğuk algınlığından korunmak için tüketsek de ıhlamur aynı zamanda kan basıncını dengeler, karaciğer rahatsızlığına iyi gelir ve sakinleştiricidir.
Eee hadi o zaman üşenmeyelim birer fincan ıhlamur almaya mutfağa gidelim :)
Afiyet olsun...

Bilgi ve fotoğraf için:
http://www.yesilist.com/
http://saglikuzmani.org/
http://www.ihlamur.gen.tr/

1 yorum:

*mehtap dedi ki...

Ballı ıhlamuru bende kışın çok severim.Grip nezle birebir geliyor.