20 Ocak 2012 Cuma

Film: ZENNE - Dancer


Önce çok olumlu yorumlar dinledim galasından sonra ZENNE ile ilgili sonra forumlarda yorumlara bakınca da iki büyük uç arasında dolandığını gördüğüm yorumlarım bir kısım izleyici filmi muhteşem olarak nitelendirirken bir kısım izleyici ise eşcinselliğin meşrulaştırılmasına şiddetle karşı çıkıyordu ve tabii ki tüm bu yorumlar beni bu filmi izlemeye hızla yaklaştırıyordu :)
Dün gece filmi büyük bir merakla izledim...
Başrollerini Kerem CAN, Erkan AVCI ve Giovanni ARVANEH'in oynadığı 2011 yapımı film M.Caner ALPER ve Mehmet BİNAY tarafından yönetilmiş. Gerçek hayattan Ahmet YILDIZ isimli eşcinselin cinayeti temel alınarak kurgulanan film doğulu bir aileden gelen ve cinsel tercihini özgürce yaşayamayan Ahmet'in bu tercihini özgürce söyleyebildiği Zennelik yapan Can ve Alman fotoğrafçı Daniel ile İstanbul'da kesişen yolunu ve başından geçenleri konu alıyor.
Özellikle kostüm ve müzikler konusunda oldukça başarılı olan film, işlediği konu nedeniyle de Türkiye'de hala büyük bir tabu olan eşcinselliğe ve eşcinsellerin özgürce yaşayamadıkları hayatlarına dikkati çekiyor. Toplum tarafından dışlanmanın, aile tarafından anlaşılamamanın Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığı film yüksek oyunculuk başarısı ve işlediği konuyu dejenere etmeden izleyiciye sunması ile de başarılı bulunuyor.
Başta da söylediğim gibi her iki uç arasında gezinen yorumlara sahip bu filmi ben de başarılı ve görülmeye değer olarak nitelendiriyor ve bu soğuk geçecek haftasonunuzu sinemada ZENNE filmini izleyerek renklendirmenizi öneriyorum :)
Hepimiz için mutlu bir haftasonu olsun :)

6 yorum:

PıNaR dedi ki...

bende çok merak ediyorum sen kocanı nasıl ikna ettin gitmeye merti bu filme götürmek çok zor

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

izlenmesi gereken bir film bana göre..
Sonucda zamanın kime ne sunacagı belirsiz...

Cebimdeki renkler dedi ki...

Zaten izlemek istiyordum, umarım haftasonu fırsat olur.

annesiningülü dedi ki...

izlemeyi çok istiyorum :) kısmet olursa

Meral Erdoğan dedi ki...

nilaycim, ne guzel yazmissin... ben de yarin filmi gormeyi dusunuyorum. mutlu haftasonlari size de...

Unknown dedi ki...

bende kesinlikle izlemek istiyorum !!!