10 Kasım 2016 Perşembe

Vizyon filmleri: EKŞİ ELMALAR


Uzun bir aradan sonra sonunda dün akşam kocişle sinemaya gitme fırsatını yakalamışken herkesin beğeniyle bahsettiği Ekşi Elmalar tabii ki ilk tercihimiz oldu.
Sert mizacıyla tanınan Belediye Reisi Aziz Özay'ın sahip olduğu meyve bahçelerinin ve güzellikleriyle ün yapmış evlenme çağındaki kızlarının onun için oldukça önemli olduğu hikaye 1970'li yıllarda Hakkari'de başlıyor ve 1990'lı yılların sonunda Antalya'da noktalanıyor.
Hem dönemin siyasi olaylarına değinmesi, hem de eğlenceli ve oldukça başarılı oyuncu kadrosu ile keyifli bir filmdi. Bana göre başı çok hareketli ve eğlenceli iken 2. yarı çok daha olayların akış hızı ve detaylandırılması ilk yarıya nazaran kısa tutulmuştu.
Genel olarak oldukça beğendiğim filmde bir bakıyorsunuz gözünüzde iki damla yaş ama siz gülüyorsunuz :)
Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği ve baş rollerinde Zeynep Farah Abdullah, Şükran Ovalı, Songül Öden, Şükrü Özyıldız, Fatih Artman, Ersin Korkut, Caner Cindoruk, Cezmi Baskın ve reis rolüyle Yılmaz Erdoğan'ın yer aldığı film sinemaya gitmeyi düşünenler için bu hafta sonu güzel bir alternatif :)
...İyi seyirler....

1 yorum:

Bir hayal kur dedi ki...

Sinema uzak bir kavram bu aralara bize. Hatta sanirim epey bir sure:) bebek gelince veda ediyir insan ister istemez. Annesi ailesi yaninda olan şanslilardan da olmayinca hal boyle:)