9 Kasım 2016 Çarşamba

Maldivler Seyahatimiz

Maldivler, resmi adıyla Maldiv Cumhuriyeti, Hint Okyanusu'nda 1.200 adadan oluşan bir devlet olup Hindistan'ın güneyinde ve Sri Lanka'nın yaklaşık 750 kilometre güneybatısında yer alır. THY'nin direkt uçtuğu Maldivler ulaşım açısından oldukça kolay bir konumda olması ve küresel iklim değişiklikleri nedeniyle yüzyıl içerisinde de sular altında kalacağının öngörülmesinden dolayı bizim için bu seneki anne-baba tatilinde uygun bir destinasyon oldu.
Maldiv Cumhuriyeti'nde bulunan 1.200 adanın 281'inde insan yaşamakta olup bu adaların 1.000'e yakını ise halen boştur. Yerleşim bulunan 281 adanın 195'i Maldivliler tarafından, 86'sı ise "otel ada" şeklinde kullanılmaktadır. Bizlerde 3 gecelik Maldivler tatilimizi bu otel adalardan birinde geçirdik.
Uçağımız Maldivler'e indiğinde havaalanının çıkışında oldukça hızlı botlarla ve oldukça dalgalı sularda adamıza doğru yaklaşık yarım saat süren bir seyahat yaptık. Maldivler'de kaldığınız adalardan pek dışarı çıkmıyorsunuz dolayısıyla genel olarak oteller herşey dahil sistemlerle çalışıyorlar. Snorkeling yapmak, birbirinden güzel balıkların yanına keyifle dalmak veya sadece sahilde okyanus sesini dinleyerek kitap okumak bile eminim giden herkese iyi gelecektir. Biz Sri Lanka gezisinde yorulduğumuz için Maldivler kısmı, tatilin sonunda tam bir cennet gibiydi. Hava koşulları maalesef gittiğimiz zaman kötü olsa da güneşi yakaladığımız anlar tadını çıkarmaktan geri kalmadık :) Bungalow tarzı odamızın önünden direkt okyanusa bakarak uyanmak, odamızın önündeki şezlonglarda güneşlenmek, o incecik bembeyaz kumsalda yürümek ve tabii ki mavinin her tonuyla göz banyosu yapmak ise paha biçilemezdi :)
















Hiç yorum yok: