24 Ağustos 2011 Çarşamba

Yarın geç olmadan BABAM'a...


Herkesin annesi babası özeldir, herkes için dünyada kendisini en çok seven ailesidir ve tabii ki herkesin ailesini bir arada tutan koca çınarı babasıdır...
İşte benim babam da evimizin koca çınarı, bizi bir arada tutan sevgisiyle şımartanımız o bizim...
Çocukluğumun büyük bir çoğunluğunda yoğun çalışmasından dolayı sadece pazar günleri görebildiğim, birlikte ilk tatilimizi 15 yaşındayken yapabildiğim, yazlıkta gelişini heyecanla beklerken sitenin kapısında göründüğü anda ayaklarım popoma vura vura soluksuzca kavuşmak için çabaladığım, hastalandığımda annemin yüreğinin dayanamadığı her anımda yanımda olan, annesini erken kaybetmiş olmanın verdiği sevme ve sevilme arzusuyla anneme hala aşık, 5 yaşında doğup büyüdüğü memleketinden ayrılarak çocuk yaşta başka bir ülkeye ve şartlara alışmaya çalışan, hayatını ailesine ve üç çocuğuna adayan koca çınarım babam...
Bu yaz başında ailemizin direğinin koca çınarımızın hassas yüreklimizin o illet hastalığa yakalandığını öğrenerek yıkıldık...
Nolduğunu anlayamadan birlikte geçirilecek tatil planları yaparken kendimizi birden hastane koridorunda dudaklarımızda dualarla babamızı ameliyattan çıkmasını beklerken bulduk... Parça alındı ve alınacak ilaçlarla tedavi süreci başladı, bütün yazımız hastane-ev arasından geçti, babamın en büyük destekçisi annem hep dimdikti... Geçtiğimiz hafta çok şükür ilaçlar bitti şimdi ekim ayında yapılacak ilk kontrolü bekliyoruz heyecanla ve umutla, o gün bizim için bayram olacak o illet hastalık evet bitmiş dediğinde ise doktor gözyaşlarımız bu kez büyük bir sevinç için akacak...
Mutlulukla hüznün, neşeyle kederin, doğumla ölümün kol kola gezdiği hani herşeyimizi ertelediğimiz anı kaçırdığımız bu dünya var ya işte bu dünyada çok da geç olmadan:

Babam,
Hakkı ödenmeyecek olan, ömrünü ailesine adayan, koca kazık olmuşken bile koruyucu ellerini üzerimden eksik etmeyen, başım nezaman sıkışsa içim nezaman daralsa yanımda biten, desteğiyle sevgisiyle beni hala büyütmeye devam eden babam
...SENİ ÇOK SEVİYORUM...

30 yorum:

İlknur dedi ki...

Babalar kızları için bir başkadır gerçekten. Gelmiş geçmiş olsun. Bir daha hiç gelmesin. Güzel haberler almanız dualarımla Nilay'cım...

Mutfak Dili dedi ki...

Nilay hanım inşallah o güzel haberi en kısa zamanda alırsınız. Allah başınızdan eksik etmesin. Saglık afiyet versin.
Dua en güzel ilactır.
Acil şifalar dilerim.
Sevgiler...

elif-kayra dedi ki...

çok geçmiş olsun nilaycım,
inşallah herşey istediğiniz gibi olur babacın atlatmıştır. Acil şifalar diliyorum.

Asuman Yelen dedi ki...

Nilay' cım, sabah sabah duygu seli yaşattın bana. Baba konusu benim en hassas yanım. Önce korktum, sonra rahatladım, süreçleri, duygularını nasıl biliyorum anlatamam. Ama aşmışsınız tüm bunları sevgiyle. Sevginizle de güzel sonuçlandıracaksınız inşallah. Büyük geçmiş olsun. Hep birlikte nice tatiller yapmanızı diliyorum Allah' ın izniyle.
Sevgiler canım...

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda iyileşir. Önemli olan güzel dilekler ve iyi düşünmek. İyi düşünmek hep iyi sonuç veriyor. Dilerim en kısa zamanda dualarınız gerçek olur

Nazpek dedi ki...

allah onu size ve tüm sevenlerine bağışlasın

Nazpek dedi ki...

Mutlu masalınızda böylece sürüp gitsin

cafenoHut dedi ki...

Boğazım düğümlendi oofff.... Hemen babamı arayacağım şimdi ve ekim ayındaki sonuçlar için dua edeceğim.

handeguler dedi ki...

Canım ya ,babasını kaybetmiş içinde bunun özlemini hisseden biri olarak gözlerim doldu kalbim sızladı. Ben babamla ne yazıkki anne baba ayrılığı ve ebeveyn hataları yüzünden çok az zaman geçirebildim. Tam herşey yoluna girdiğindede babamı kaybettim. Öyle gıpta ederek okudumki yazdıklarını. Ne mutlu sanaki bir sürü hatırladığın anın var. Geçirilmiş bir sürü güzel, mutlu zaman. Allah babacığına sağlık versin. Bu güzel aile hiçbir zaman bozulmasın. Hep mutlu olun.

Bugday Tanesi dedi ki...

Umarım beklediğin iyi haberle şenlenir yüreğiniz,babana sağlıklar diliyorum...

Meyra dedi ki...

ahh Nilaycım bu yazıyla beni benden aldın resmen.Yıllardır babam gurbette çalışır 3-5 ayda bir görürüm sesiyle yetinirim..Burnum sızladı resmen yazını okurken Allah babalarımızı başımızdan eksik etmesin acil şifalar versin babacığına..Şu hayattaki en güçlü dayanak babalarımız:)

Şenay- Doğam dedi ki...

Canım , o kadar hassas bir konu ve kişi üzerin de yazmışsın ki, göz yaşlarımı tutamadım...

Ne kadar şanslısın ki baban yanın da ne kadar şanslısın ki, hastahane koridorun da da olsa babanın elini tutup ona destek verebildin.

Ben babam son nefesını verırken yanın da bıle degıldım..aynı ulkede bıle degıldım.. baska bırı elını tutarken babam ozlemle gıttı..bız ozlemle..veda ettık...

Allahın canın babacıgına şifalar versin bu mübarek ramazan ayında.. üzerine bol bol allahın rahmeti yağsın... ve sağlığına kavuşsun...

dishekuş dedi ki...

canım geçmiş olsun Rabbim babana acil şifalar nasip etsin sizin başınızdan ayırmasın.

GeCe dedi ki...

umarım guzel haberleri alırsınız mart ayında allah babalarımızı başımızdan eksik etmesin

.ankara düşleri. dedi ki...

dualarım babanla ve sizinle.
inşallah beraber daha nice günleriniz olacak...

Tuğba dedi ki...

ofiste, milletin icinde aglaya aglaya okudugum bu yazin icin tesekkurler Nilay'im..bogazim dugum dugum, ne zaman atlatirim bilemem..cokca dua ediyorum sizin icin, baban icin..inaniyorum ki bizden cok cok daha sansli olacaksiniz..ve Allah dualarimizi duyacak..cok seviyorum seni..

yemekbiraşk dedi ki...

nilaycım inşallah hayırlı mutlu yüzünüzü gldürecek haber alırsınız..
sevgilerimle..

Burcu Çalışkan dedi ki...

Ekim ayında inşallah güzel haberlerinle duygulanarak okuyacağım yazını canım...

annesiningülü dedi ki...

iyi haberle alacağınıza eminim canım...

Nil dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum Nilay. İnşallah o güzel haberi de verirsin tez zamanda.

Sibelbek dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Bu sevgi, size güzel haberleri de getirecektir, eminim.

arzu-bülent dedi ki...

Nilaycım gözlerim sulu sulu içimde tuhaf bir his tarif edilemez bir duygu var yüreğimde bu güzel bi o kadarda duygu dolu satırları okurken. Ama sizin bu büyük sevginizle canın babacığın güzel ve sağlıklı günlerine kavuşacaktır Allah'ın izniyle. Bilmeni isterim ki arkadaşım dualarım sizinle inşallah güzel haberler alırsınız.

Unknown dedi ki...

Nilaycım,canım çok geçmiş olsun.En ksıa zamanda iyileşiiyileşmesinimutlu haberi almanızı tüm kalbimle diliyorum..
Dualarımız sizinle..
Öpüyrum çokkk

NiLaY dedi ki...

İlknur, aynen öyle canım tüm bayanlar için sanırım baba demek hayat demek, ayakta durmak demek, güç demek.. teşekkür ederim..

Mutfak dili, çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için..

Elif, inşallah cnaım tek dileğimiz bu, teşekkürler..

Asuman Hanım, etrafımda arkadaşlarımın ailesinin başına geldiğinde geçmiş olsun diyordum yürekten ama inanın insan bu illeti başına gelmeden ailesinden birinin canı yanmadan tam manasıyla anlayamıyormuş Allah bu hastalığa yakalanan herkese acil şifalar versin.. sevgilerimle..

Lucy, tabii ki pozitif düşüncenin etkisinin önemli olduğu bir hastalık bu hep olumlu düşünüyoruz zaten, inşallah herşey çok güzel olacak..

NiLaY dedi ki...

Nazpek, inşallah canım inşallah..

CafenoHut, diyorum ya hep söylüyoruz hayatı ertelemeyelim diye ama bir türlü beceremiyoruz, arayın sevginizi söyleyin, mutlu edin.. çok teşekkürler..

Hande, amin canım benim güzel yüreklim, insanın hayatındaki herkes özel ama sende son anda yakalamış olsan da babanın yeri gerçekten doldurulamaz, önemi, sevgisi tarif edilemez Allah babacığına rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..

Buğday tanesi, inşallah diyorum, çok teşekkürler..

Meyra, aynen öyle canım gerçekten koca çınarlarımız onlar bizim, Allah seni de babacığına kavuştursun canım..

NiLaY dedi ki...

Şenay, canım benim Allah babacığının mekanını cennet eylesin, çok haklısın ne mutlu bana ki babamın bu en zor zamanlarında yanında olabildim, elimden geldiğince gücümün yettiğince moral verdim.. İnşallah daha da güzel olacak herşey, yarınlardan daha da umutluyum..

Dishekuş, amin canım çok teşekkür ederim güzel dileklerin için..

GeCe, inşallah canım umutla ve dualarla bekliyoruz..

Ankara düşleri, çok teşekkür ederim, inşallah herşey daha güzel olacak..

Tuğbam, canım benim hastalığı ilk öğrendiğimizde sen geldin hemen aklıma sana yüreğimin içinden dilediğim geçmiş olsun lafının nasıl boş olduğunu çektiğin acıyı tam olarak anlayamadığımı ve bu hastalığın başına gelmeyen birinin de asla anlayamayacağını düşündüm.. şimdi seni daha iyi anlıyorum acını ta içimde inan tüm hücrelerimde yaşıyorum, Allah babacığının mekanını cennet eylesin.. ben de seni çok seviyorum güzel yürekli arkadaşım benim..

NiLaY dedi ki...

Yemekbiraşk, inşallah canım çok teşekkür ederim..

Burcu, inşallah canım, yarın daha da güzel olacak herşey..

Bahar, inşallah canım dualarımız hep öyle..

Nilhan, vereceğim Allahın izniyle canım, çok teşekkürler..

Tibetin annesi, inşallah Sibelcim inşallah..

NiLaY dedi ki...

Arzucum, bu süreci desteğinle ve güzel yüreğinle birebir yaşadın benimle herşey için teşekkür ederim.. desteğin, anlayışın, arkadaşlığın için dediğin gibi inşallah herşey çok güzel olacak..

Pınar, çok teşekkür ederim canım, güzel haberler de gelecek inşallah..

Unknown dedi ki...

bende babamı çok seviyorum.Çınar ağacım o benim..

pelince dedi ki...

Nilaycım yeni okudum .. güzel haberler alın inşallah.. allah başınızdan eksik etmesin...