9 Haziran 2010 Çarşamba

Uzakdoğu notları / Malezya

Uzakdoğu notlarımız Bangkok ve Phuket Adası'nın ardından Güneydoğu Asya'nın incisi Malezya ile devam ediyor.
Bangkok'ta yaptığımız alışverişler ve Phuket Adası'nda katıldığımız turlar nedeniyle elimizdeki paramızı hesap etmeye başladığımız Malezya seyahatimizde ekonomik olması açısında kalacağımız yer olarak China Town'u seçtik... Kaldığımız yerden, yaptığımız çevre gezilerine kadar işte karşınızda Malezya :)

Kuala Lumpur’un Çin Mahallesi olarak bilinen kendine özgü atmosferiyle ünlü, bizimde otelimizin bulunduğu Petaling Sokağı 


Malezya'yı nasıl gezdiniz derseniz, havaalanından kalacağımız yere kadar bizi götüren taksi şoförü ile yaptığımız anlaşma sonrası ertesi gün sabah bizi otelimizden alarak muhteşem bir Malezya turu yaparak görülmedik yer bırakmadık :)
İlk durağımız  Malezya'nın 13 km. kuzeyinde yer alan ünlü Hindu tapınağı Batu Mağaraları


Batu Mağaralarının içine ulaşabilmeniz için arşınlamanız gereken 200 basamak merdiven ve bu merdiven tırmanışı sırasında size eşlik eden maymunlar


İkinci durak Zoo Negara yani Malezya'nın en büyük hayvanat bahçesi ve doğal ortamlarından koparılmamış yüzlerce çeşit güzellik


Üçüncü durak El-Ezrak ismiyle de bilinen Putrajaya bölgesinde bulunan Putrajaya Camii. Malezya'daki en güzel camiilerden biri olan Putrajaya 15 bin kişi kapasiteli



Malezya'nın idare başkenti olan Putrajaya'da yer alan bakanlık ve hükümet ofislerinin merkez binası


Dördüncü durak eşsiz bir tasarıma sahip olan National Mosque (Milli Camii). Geleneksel İslam sanatına, hattına ve süslemesine çağdaş bir yorum getiren Milli Camii'nin en dikkat çekici özelliği, gökyüzüne yükselen parlak ve modern minaresi. Milli Camii, şehir sakinlerinin en çok rağbet ettikleri ibadet yerlerinden biri


Beşinci durak Barış ve Özgürlük Parkı. Parkta bulunan ve 1966 yılında komünist rejim sırasında ülkenin kaybolan kahramanları anısına yapılan heykel dünyanın en büyük bağımsızlık heykellerinden biri


Altıncı durak içinde tropikal yağmur ormanının oluşturulabilmesi için 15.000 bitki kullanılan ve 6000'den fazla kelebek türünü barındıran Kelebek Parkı



Yedinci ve sevgili taksi şoförü ile yollarımızı ayırdığımız son durak Menara Kuala Lumpur. Kuala Lumpur’un oteller bölgesi yakınlarında kurulu olan 421 m. yüksekliğindeki kule. Bu kule Asya’nın birinci ve dünyanın dördüncü en yüksek kulesi. Ziyaretçiler kulenin gözlem odasından ve döner restoranından şehri kuşbakışı izleyebilirken kule aynı zamanda telekomünikasyon, radyo ve televizyon yayınları için verici görevi görmekte


Taksi şoföründen ayrılmamızın ardından Malezya'da kalan diğer günlerimizi Central Market adlı alışveriş merkezinde bol bol gezerek ve yürüme mesafesindeki Malezya incilerini keşfederek geçirdik.
Ulaşımın oldukça gelişmiş olduğu Malezya'da kullanılan HAVARAY'lar


İngiltere’nin yönetimi altındayken 1897 yılında devlet tarafından çesitli hükümet birimleri için inşa edilen tarihi Sultan Abdul Samet Binası. Bina, parlak kubbesi ve saat kulesiyle şehrin en önemli yapılarından biri


İslam dininin Beş Şartından esinlenilerek inşa edilen Kuala Lumpur şehir merkezinin ultra modern şaheseri Petronas İkiz Kuleleri. 452 m. yüksekliğinde 88 katlı bu ikiz kuleler halen dünyanın en yüksek kuleleri


Bu da her forumda görebileceğiniz gidenlerin mutlaka tadına bakın dedikleri Malezya'da oldukça fazla tüketilen bir meyve "Duryan". Malaylara göre başlı başına bir ilaç kaynağı olan Duryan'ın değişik bir görüntüsü ve çok ağır bir kokusu var. Meraktan kocişle tadına baktığımız bu meyvenin bir parçası bile kendini tüm vücutta hissettiriyor ve yemek için ağzınıza yaklaştırdığınızda neden bu meyvenin havaalanlarına sokulmadığını da ağır kokusundan hemencecik anlayabiliyorsunuz :)


Malezya'nın da altını üstüne getirdikten tüm mağazaları talan ettikten sonra en ucuz ulaşım yolu olan trenle ülke değiştirerek Singapur'a ilk kez demiryolu ile giren Türkler olarak tarihe geçiyoruz :)


Malay kardeşlerimizle yaptığımız garip ama anısı güzel yolculuğumuzla da bekle bizi Singapur biz geliyoruz diyoruz :)

34 yorum:

handeguler dedi ki...

Gene çok sevdiğim postlardan biri daha. Bu gezi dizisinin sıkı takipçisiyim:)

Chilek dedi ki...

Canım ne kadar güzel anlatmışsın, ne güzel notlar biriktirmişsin. Hepsini bir solukta okuyup, keyifle kareleri incelemeye geçiyorum:))

kupia papalina dedi ki...

Kulelerin önündeki fotoğrafınıza bayıldım bayıldım..Çok güzel geçmiş...Bende balayı için uzakdoğuyu düşünüyorum nilay ama yol çok uzak değilmi düğünden sonra çekebilirmiyiz o kadar saat yolu diye düşünmeden de edemiyorum...ama senin yazılarından sonra değer be diyorum..Sen nedersin:))

Burcu Çalışkan dedi ki...

hahaaa cidden balayı konspetini geçeli çok oldu, bu başlı başına bir kültürel gezi olmuş :))

Unknown dedi ki...

gene bayıldımm :) sabırsızlıkla bekliyordum bendee.harika resimlerr ellerine sağlık canım.Singapurr sabırsızlıkla bekliyorum aynı sekilde.

Asuman Yelen dedi ki...

Dolu dolu bir balayı gezisi olmuş bu. İzlemesi bu kadar güzel. Kim bilir siz gezerken nasıl mutlu olmuşsunuzdur.

NiLaY dedi ki...

Handecim, canım benim teşekkürler, beğenmene sevindim :)

Chilek, 1600 kare fotoğrafla döndüğümüz balayı gezisi cidden yaz yaz bitmiyor canım ama iyi oldu, burada böylece güzel bir hatıra oluşturdum geçmişe dair :)

Burcucum, aynen öyle canım, tatili uzun bulunca ne yapacağını şaşırmış tipler olarak elimizde valiz gezgin olmuştuk :)

Kupia papalina, kesinlike gidin derim tabii ki :) hiç unutamayacağınız bir tatil geçirirsiniz canım bak bizimkinin üzerinden 3 sene geçti hala süper bir heyecan ve mutlulukla anlatıyoruz anılarımızı. Düğünün ertesi günü uçmuştuk biz evet yol uzun ama uçaklar uzun yola göre olduğundan hiç sıkılmadan oyun oynayıp film izleyebiliyorsun.. oradaki plana gelince eğer sizde bizim gibi tursuz gidecekseniz, ilk birkaç gün yatış planının ardından dinlenerek gezilere başlayabilirsiniz.. bak şimdi kendim gidecekmişim gibi heyecanlandım :) dediğim gibi ben şiddetle tavsiye ederim :)

Muyurt, saol canım benim, Singapur son durak valla ben bile yazarken yoruluyorum bu balayı postlarını amma gezmişiz :)

çakıltaş dedi ki...

çok tatlısın ya, gene harika anlatmışsın ama ben hala phuket'te kaldım:)
bakalım defne'nin büyümesini bekleme erdemini gösterebilecek miyim?

HaNdE... dedi ki...

ay var yaaaa..rüya gibi....valla yorum bile yazmadan sen yazdıkça okuyorum, bakıyorum..görmek istediğim yegane yerler arasında.
buralar, yunanistan ve adaları....ahhh ahhhhhh :))

MAVİ TUTKU dedi ki...

Ben resmen kışkırıyorum ama.:)
Süper diyorum başka birşey demiyorum.:)
Selamlar..

Unknown dedi ki...

Geçen gün İz Tv de seyrettim Hindu tapınağı Batu Mağaralarını..Geleneksel bir gündü galiba..Vücutlarına kancalar geçirimişler bir sürü. O kancalar üzerlerindeki dini kıyafetlere bağlı..Ne kadar acı çekerek çıkarlarsa,o kadar günahlarından arınıyorlarmış..Bir kısmı çubuk geçriimiş ağzına..İnanılmaz görüntülerdi..

ruhum dedi ki...

Nilaycım, kuala lumpur ve langkawi'ye gideceğimiz için çok güzel bir rehber oldu postun.teşekkürler sevgiler..
harikaydı:)

Unknown dedi ki...

senin yerinde olmayi o kadar cok isterdim ki, ne güzel gezmedigin yer kalmadi galiba=)
ama süper.. hele o kelebek parki cok güzel görünüyo. bide camiler tabiki =)

sufi dedi ki...

DURYAN: aynı anne karnındaki cenin gibi göründü bana.
İkiz kuleler önündeki fotoğrafınız ise muhteşem. takipçileriniz olduk keşke belgesel çekseydiniz hem satar masrafları çıkarırdınız.sevgilerimle.

April dedi ki...

Ablacım ne güzel anlatıyorsun =)
İçim gitti benim, Uzakdoğu'yu çok merak ediyorum. :)

mine dedi ki...

unutulmaz bir balayı olmuş anlaşılan nice mutlu unutulmaz an dolu yıllar dileklerimle...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Şahane paylaşımlar,iyi ki varsın ve
paylaşıyorsun.

svl dedi ki...

nilayyy senn taaa nerelere gittin yahuu !!mUHTEŞEMM

pelince dedi ki...

Ahh ahh oralarda olmak vardı şimdi ;))

çeşnici Handan dedi ki...

Nilaycığım, yazını zevkle okudum. Batu Mağaralarına maymunlardan dolayı biz çok zor girmiştik.Ne güzel hep aynı yerlerde aynı güzellikleri görmüşüz.(Duryan hariç tabi)Haydi bakalım Singapur'u bekliyoruz. Sevgiler.

Syhn dedi ki...

taksi şöförüyle anlaşmak harika bir fikirmiş ama aklıma gelmezdi herhalde benim :)

ikiz kulelerle olan resminize ise bayıldımm..

malezya da güzelmiş he!

Adsız dedi ki...

Merhabalar Düşlerdenizi,

Bir müddet blogger'den ayrı kalmıştım. Yavaş yavaş tekrar blogger'a ısınmaya başlıyordum ki, takip ettiklerimin arasında "Malezya" isimli bloğu gördüm. Malezya benim en çok ilgimi çeken memleketlerden biriydi. Tüm fotoğrafları tek tek inceledim. Muhteşem bir gezi yaptığınız fotoğraflardan anlaşılıyor. Mutlaka kameranız da varmıştır. Hareketli görüntüler de almışınızdır. Malezya'nın gelişmişliğindeki en büyük etken nedir? Ben de bir ara Malezya'ya yerleşmek istemiştim ve hatta oranın üniversitelerine öğrenci yerleştiren Türklerle irtibata bile geçmiştim. Onlar da önce turist olarak buraya gel, burasını bir gör ve bir ay kadar burada kal, ondan sonra kesin kararını ver demişlerdi. Sonra da öyle kalmıştı.

Bu güzel paylaşımınız için, emeğinize ve ayaklarınıza sağlıklar diliyorum. Malezya izlenimlerinizi gerçekten çok beğendim. Malezya ile ilgili anlatacaklarınızın daha çok olduğuna ancak, bloggerleri fazla sıkmamak için böyle yüzeysel geçiştirdiğinize inanıyorum. Çünkü Malezya ile ilgili internette başka harika izlenimler de görmüştüm.

Allah'a emanet olun ve sağlıcakla kalın efendim, saygılarımla.

NiLaY dedi ki...

Asuman Yelen, gerçekten yeni yerler gezmeyi seven biz de bu seyahatimizde çok eğlenmiştik :) teşekkürler...

Çakıltaş, canım benim çok teşekkür ederim :) istersen sen Defnecik büyümeden bir kocişle ön tur yap, sonra da prensesini alır gidersin :)

Hande..., inşallah en yakın zamanda fırsatın olur da gidersin canım, şiddetle tavsiye ediyorum uzakdoğuyu :) yunan adaları benim de sırada bekleyen gezeceğim yerler arasında :)

Onuncu köyün adamı, çok teşekkürler Mesut bey size de tavsiye ediyorum düğün sonrası inşallah :)

Pınar, o gösterileri ben de tv'de görümştüm canım ama allahtan turistlere açık olan günler öyle şeyler olmuyor :) biraz ürkütücü sahnelerdi çünkü :)

NiLaY dedi ki...

Ruhum, o süper canım işine yaramasına çok sevindim, git gel sen de paylaş anılarını, bekliyorum :)

Senacım, 15 günlük tatil nasıl en iyi şekilde geçirilebilirse ona uğraştık ve sonunda 3 ülkeyi süper şekilde gezerek yurda döndük, sanırım cidden oralarda görmedik yer bırakmadık :)

Sufi, :)) çok hoşsunuz çok teşekkür ederim :)

April, canım benim inşallah sen de gidersin ilerleyen zamanlarda, muhakkak gör zaten bayılacaksın :)

Mine, çok teşekkür ederim iyi dileklerin için canım :) sevgiler..

NiLaY dedi ki...

Jivago, çok teşekkür ediyorum utandım sanırım :) sizlerde iyi ki varsınız..

Svl, bir Uzakdoğu yapıp geldiydim canım :)

Pelince, aynen canım gittim ama kesin 3-5 kere daha gitmek isterim hiç sıkılmadan :)

Handan, Duryanda birşey kaybetmemişsiniz valla Handan Ablacım, zira Çin mahallesi dolu olduğundan tatmasak ölürdük biz meraktan :)

Syhn, evet evet orada yaptığımız en akıllıca işti şoförü 1 günlük kiralamak yoksa elimizde harita zor gezerdik okadar yeri :)

annesiningülü dedi ki...

Singapur benim kociş'in en hayran kaldığı yerler arasında. anlatır durur. Bende iç çekerim :)

NiLaY dedi ki...

Ra55, hoşgeldiniz Recep bey :) Malezya dediğiniz gibi bir postta anlatılacak gibi bir yer değil gerçi gezdiğimiz hiç biryer öyle değil zaten ama okuyanları sıkmamak adına böyle kısaca anlatıyorum gezdiğim yerleri, maksat herkesin bir fikri olsun gitmek isteyenlere yol göstersin :)
Malezya gerçekten içinde farklı din ve kültürleri barındıran kimsenin kimseden rahatsız olmadığı ve aynı ülke sınırları içinde refah içinde yaşamak isteyen kişilerden oluşan bir ülke, herkes birbirine saygılı ve çalışkan :)

CEPAYNASI dedi ki...

güzelim anılarım canlandı yeniden...
petronaslara çok yakın bir otelde kalmıştım:))

sıra singapur'a geldi...
singapur=mustafa:)))


sevgilerrrr

NiLaY dedi ki...

Cep aynası, :)) geliyor Singapur'da canım yakında.. gerçi singapur tahmin edeceğin üzere Sentosa dan oluşacak :)

mutfakcini dedi ki...

Ay harika bayıldımmmm.Benim de yolum düşer inşallah bir gün,düşmezse düşürürüz :) İkiz kulelere bayıldım.Balayı belgeseli oldu bu :)Süper.Teşekkürler tatlım.

NiLaY dedi ki...

Ebruli, gerçekten belgesel tadında gezmişiz böyle arşivleyince bizde aynı şeyi düşündük :) inşallah senin de yolun düşer canım birgün oralara, seveceğinden eminim :)

ruhum dedi ki...

düşler denizi Nilaycım, trendy bir ödülün var:))

NiLaY dedi ki...

Ruhum, canım arkadaşım hemen geliyorum ödülümü almaya, teşekkürler güzel yüreğin için :)

Adsız dedi ki...

Insallah bizede kismet olur malezyayi gormek ama ingilizcemiz , melih