31 Ocak 2017 Salı

Cıvıl cıvıl tavanlar

Geçtiğimiz yıl Anadolu yakasına taşınırken neredeyse sıfırdan bir ev dekorasyonu yaptık. Hem çok küçük bir evden daha büyük bir eve geçiş hem de 8 senelik evlilikle birlikte büyüyen çocuk sonucu yıpranmış eşyaları değiştirmek şart olmuştu.
Bu nedenle önce mobilyalara ardından onlara uygun duvar renk ve aksesuarlarına karar verdik. bu sayede de oldum olası sevdiğim farklı renklerdeki duvar boyalarını da bu evimde gönlümce uygulayabilmiş oldum :)
Salonumun bir cephesi tamamen cam olduğundan, derinlik kazandırması için bir duvarımı ayna ile kaplatırken bir başka duvarımı ise salonun hakim renklerinden biri olan griye boyattım. Bol camlı ve güney-batı cephe evimde aydınlıkla ilgili bir sıkıntı olmadığından bu tek renk duvarları mutfağımda lila, yatak odamda gül kurusu olarak tekrar kullandım.
O dönem ki araştırmalarımda aklımda kalan fakat yaptırmaya cesaret edemediğim bir başka detay ise renkli tavanlar olmuştu. Kullanıldığı mekana ferahlık ve şıklık kattığını düşündüğüm bu renkli tavan alternatiflerini de bundan sonraki ev dekorasyonunda kullanacağımdan eminim :)
Konuyla ilgili aşağıda birkaç örnek görsel var, bakalım sizler de benim kadar beğenecek misiniz bu dekorasyon fikrini :)










Görseller: Webden
http://www.yapidekorasyon360.com/
http://i.cdn.ensonhaber.com
http://www.dekorasyoneki.com
http://www.istanbulboyaustasi.com
http://www.yapidekoratif.com
http://dekorblog.typepad.com

Hiç yorum yok: