30 Aralık 2011 Cuma

Geçen yılın izleri, yeni yılın ümitleri...


Koca bir yılı daha yarın gece itibariyle bitirmiş, büyük bir takvimin yapraklarını tek tek çevirmiş olacağız... Her geçen yıl ile birlikte bu yıl bitiminde de hesaplaşmalar, içe dönüşler, yeni yıldan umutlar var listemde hem kendim hem de tüm sevdiklerim, tüm sevenler, tüm insanlar için de iyi dileklerim...
Önce 2011'e bakalım mesleki anlamda hayatımın en büyük başarısını yakaladım kendimce ve yıllar süren emeklerimin karşılığı olarak Mayıs ayında doktoramı bitirdim, doktoralı bir mühendis olarak risk aldım, hayallerimin peşinden koştum ve üniversitedeki görevimden ayrılarak hobim olan fotoğrafçılığı meslek haline dönüştürdüm ve yüzlerce kişinin hem düğün hem de doğum hikayesine ortak oldum, birçok miniğinin yeni yaşını yanı başında kutladım. Evimin en miniğinin sağlıkla büyümesine tanıklık ettim, onun için endişelendim, güldüm, ağladım, çalıştım, sabrettim. Hayatımda ilk kez hala olmanın dayanılmaz güzelliğini keşfettim ve hayatın en büyük gerçeklerinden biriyle büyük bir acıyla babamın kanser oluşuyla üzülüp zorlu ameliyat ve tedavi sürecinin sonunda iyileştiğini sevinç gözyaşlarıyla izledim...
Şöyle geriye dönüp baktığımda bu kocaman bir yıl beni en çok büyüten yıllardan biri oldu, hayatı öğreten, kendimi keşfe çıktığım, mutluluğun peşinden koştuğum, önceliklerimi yeniden gözden geçirdiğim, sevinçlerimi dostlarımla büyütüp, acılarımı yine dostlarımla paylaşarak azalttığım, korktuğum, üzüldüğüm, ağladığım, sevindiğim, heyecandan yerimde duramadığım, mutlu olduğum, mutlu etmeye çalıştığım :)
Şimdi yeni bir yıl var kapıda hepimiz için farkı anlamlar içerse de en çok umudu simgeleyen...
Evet umut ediyorum ki bu yıl hem benim hem ailem hem de ülkem için çok daha güzel bir yıl olacak, yeni heyecanlar ve mutluluklar ile gelecek yüzümüzdeki tebessüm ile geçecek...
Şimdiden hepimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl dilerken bu geçen kocaman yıl boyunca beni takip ettiğiniz, yorum ve beğenilerinizle yanımda olduğunuz, burada yalnız olmadığımı bana hissettirdiğiniz için çok teşekkür ederim...
Yeni yılda yeni umutlarla, yüreklerimizdeki sevgi tomurcukları ile yine buluşmak dileğiyle :)

29 Aralık 2011 Perşembe

Düğün Hikayesi: Meral ve Murat

Kasım ayının güzel gelinlerinden biri var bugün sayfamda... Şanslarına inanılmaz soğuk bir İstanbul gününde evlenselerde soğuktan donduğumuz anlarda bazen Haydarpaşa Garı'nın heybetli kanatları altına girdik, bazen bu güzel çiftin gülümsemeleri ile ısındık, bazen de bizlere eşlik eden arkadaşları ile keyiflendik :)
Çekimin sonunda soğuktan uyuşmuş parmaklarım olsa da Mutlu Masal'ım ile bir güzel çiftin daha heyecanına ortak olduğum için mutluydum :)










Sevgili Meral ve Sevgili Murat birlikte çıktığınız evlilik yolunda sizlere sağlık ve mutluluk dilerken daha nice heyecalarınızı paylaşmak üzere diyorum :)

28 Aralık 2011 Çarşamba

Hayaldi gerçek oldu :)

Geçen sene 2010 yılının son günlerinde bir hayal kurmuştum yoktan var ettiğim, bin bir emek verdiğim, geliştirebilmek, insanlar arasında yayıp adından söz ettirebilmek için çokça çalıştığım Mutlu Masal'ımın hayatlarına ortak olduğu ve heyecanlarını paylaştığı masal kahramanlarına yılbaşı kartları gönderebilmek...
Kocişle konuşurken ne kadar güzel bir jest olur diye düşünmüş, mektup almanın artık neredeyse yok olduğu, postanede mektup gönderme gişelerinin teke düştüğü bu günlerde masal kahramanlarıma nostaljik bir hatıra kalır diye hayal etmiştim...
Ve geçen hafta bu hayalimi gerçeğe dönüştürdüm, emeklerim ve çalışmamla büyüttüğüm Mutlu Masal'ımın kahramanı olan yüzlerce kişiye bu sene tebrik kartlarımı gönderdim hem de el yazımla hazırlanmış, geçmişe özlemimi anlatan pullarla süslenmiş halleriyle :)
Dün itibariyle kartlarım sahiplerine ulaşmaya ve sahiplerinden de bana güzel geri dönüşler olmaya başladı :) Bir insanı sevmekle başladığını düşündüğüm hayatta karşındaki kişinin mutlulukla gelen sesini duymak gibisi yok...
Geçen seneki hayalimi bu sene gerçeğe dönüştürerek yüzlerce kişiye ulaştığım bu yeni yıl arefesinde hayalimi biraz daha büyütüyor ve önümüzdeki sene için binlerce masal kahramanına ulaşarak kartlarımla onları da mutlu edebilmeyi diliyorum :)



27 Aralık 2011 Salı

Doğum Hikayesi: LEVENT TUNA BeBeK

Sıcak bir yaz günüydü, bugün ki doğum hikayesinin kahramanının annesiyle ilk karşılaştığımda... O kadar heyecanla bekliyordu ki annesi LEVENT TUNA'yı, günlerin hızla geçip oğluna kavuşmak tek dileğiydi :)
Ve beklenen gün geldi Mutlu Masal'ımın kahramanı LEVENT TUNA'yı karşılamak için anne ve babasıyla hastanede buluştuk, ardından anneanne, teyze derken hop hastane odasında tek yürek halinde atan bir sürü kalp olduk :) Ameliyat saati geldiğinde de dualar eşliğinde bebeğimizi karşılamaya koştuk.











Sevgili Deniz ve Sevgili Gürel dünyaya getirdiğiniz biricik oğlunuz ile birlikte sizlere sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerken daha nice heyecanlarınızda birlikte olmayı umut ediyorum :)

26 Aralık 2011 Pazartesi

Bu çiçekler sizin için :)

2011 yılının bu son pazartesi gününden hepimize aydın bir gün, aydın bir hafta olsun ve 2011 yılının bu son haftası mutlulukla geçsin :)
Bu güzel haftanızı renklendirmek için sizlere geçtiğimiz yaz tatilinde Nil'in minik parmakları ile topladığı güzel çiçeklerden gönderiyor ve dışarıdaki aldatan güneşin gizleyemediği bu buz gibi İstanbul sabahında içinizi biraz olsun ısıtmak istiyoruz.
Sevdiklerimizle geçecek, mutluluk ve huzur getirecek bir haftaya Merhaba :)


23 Aralık 2011 Cuma

Sonbahar bitti bitiyor derken :)

Yaz bittti, sonbahar geldi derken işte sonbaharda bitiyor bugün itibariyle İstanbul'un bazı köşelerine sulu kar yağmaya başladı bile :)
Yaprakların iyiden iyiye kuruyup ağaçları terk ettiği bugünlerin ardından, bizler için çile olmadan yağacak her yeri beyaz örtüsü ile örtecek ve çocukları mutlu edecek bir kar yağışı bekliyorum, bu kış 4 yaşını bitirecek olan Nil maalesef ki henüz İstanbul'da kar ile oynamanın zevkini tadamadı ama ailecek bu kıştan ümitliyiz :)
Sonbaharı uğurladığımız bugünlerde hem hepimiz için mutlu bir haftasonu olsun hem de tabii ki sağlıklı ve huzurlu bir kış olsun...
Sevdiklerimizle geçecek günlerimizde bardağımızdan salep, tabaklarımızdan közlenmiş kestanelerimiz eksik olmasın :)




22 Aralık 2011 Perşembe

Nisan'ın 1. yaş doğumgünü çekimi

Bugün sayfamda Mutlu Masal'ımın haziran ayında fotoğrafladığı ama benimse nazar değmemesi için aylardır sakladığım bir güzellik var, NİSAN Bebek :)
Kocaman ailesi ile birlikte 12 Haziran 2011'de yapılan seçimlerde oyunu kullanan soluğu bu tatlı kızın anne ve babasının büyük bir özveri ile hazırladıkları doğumgünü kutlamasında alarak rengarenk bir gün geçirdiler. Fotoğraflarından da anlayacağınız üzere oldukça sakin bir bebek olan NİSAN'ın doğumgününde ben de hem çok eğlendim, hem anne ve babası gibi harika iki arkadaş edindim hem de sevgili annesinin pasta kesiminin ardından aile büyüklerine hediye ettiği plaketlerde yazanlara onlarla birlikte ağladım :)
İşte karşınızda 1. yaşgününü kutlayan NİSAN Bebek...








Sevgili Bahar ve Sevgili Alper bu mutlu gününüzü benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim, bu vesile ile sizin gibi arkadaşlar edindiğim için gerçekten çok mutluyum...
Umarım daha nice heyecanlarınızı paylaşmak için bir arada oluruz :)

21 Aralık 2011 Çarşamba

Çemberlitaş Sütunu notları

Şimdi bugünki postumu gören bazı sevgili kız arkadaşlarım kimbilirim ne kadar eskilere gidecek ve kendilerini benim gibi belki okudukları Çemberlitaş Kız Lisesi'nin sıralarında belki de tarih kokan, gerçek İstanbul olarak adlandırılan yürümekle aşındıramadıkları Sultanahmet, Kapalı Çarşı, Gülhane üçgeninde bulacaklardır :)
İşte hem o günleri yad etmek hem de sahip olduğumuz değerleri unutmamak adına bugünki durağımız Çemberlitaş Sütunu...
M.S.330 yıllarında İmparator I. Konstantin onuruna, İstanbul'un yedi tepesinden biri olan ve şu anki adıyla Çemberlitaş olarak adlandırılan semtteki tepeye dikilmiş olan Çemberlitaş Sütunu her biri 3 ton ağırlığında ve 3 metre çapında olan bileziklerle birbirine bağlanmış toplam 8 adet sütun ve bir kaidenin üst üste konulmasıyla oluşturulmuştur.
Çemberlitaş Sütunu, 1081 yılında yıldırım isabet etmesi nedeniyle yanmış ve hasarlanmış ve I. Aleksios Komnenos tarafından onarılmış ve sütunun üzerine kaidesi olan bir başlık ile büyük bir haç koyulmuştur. İstanbul’un 1453 yılındaki fethinden sonra ise sütunun üzerindeki haç indirilmiş ve Çemberlitaş ilk kez 1470'li yıllardan sonra Yavuz Sultan Selim döneminde yenilenmiştir.
Daha sonra Osmanlı döneminde sütun büyük bir yangın geçirmiş ve sütunun mermerleri zedelenmiştir. Bunun üzerine Sultan II. Mustafa (1695-1704) Sütunun altına duvarla takviye ettirmiş ve demir çemberlerle sardırarak sağlamlaştırmıştır. Bu nedenle o günden sonra orjinal adı Apollon Sütunu olan eser çemberlitaş sütunu olarak anılmaya başlanmuştır.




Daha fazla bilgi için http://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa

20 Aralık 2011 Salı

Düğün Hikayesi: Tuğba ve Recep

Ramazan ayının yazın ortalarına gelmesi ile kayan düğün mevsiminde bu sene Eylül ayım birbirinden güzel çiftlerle geçti. Sevgili Tuğba ve Recep de yazın bunaltan sıcağının azaldığı ama güneşin tüm ihtişamıyla parıldadığı harika bir Eylül gününde Mutlu Masal'ımın kahramanı olarak düğün hikayelerini benim fotoğraflarımla yarınlara sakladılar :)
Tam bir gamze hayanı olan benim için Tuğba gibi naif ve duru bir gelinle çalışmak da ayrı bir zevkti :)











Sevgili Tuğba ve Sevgili Recep bu mutlu gününüzü benimle paylaştığınız için teşekkür eder, daha nice heyecanlı anlarınızda yanınızda olmayı umut ederim :)