25 Şubat 2011 Cuma

Anlamı büyük bir ödül


Sevgili Medanşeri, Gutguturuna ve O.K.A.-Mavi Tutku beni oldukça anlamlı bir ödüle layık görerek "Okuması En Keyifli Blog Ödülü"nü yollamışlar her birine teker teker yürekten teşekkürlerimi ileterek ben de takip ettiğim tüm blogger arkadaşlarıma gönderiyorum bu ödülü :)
Hepimize mutlu, huzurlu ve sımsıcak geçecek bir haftasonu diliyorum :)

24 Şubat 2011 Perşembe

Doğum Hikayesi: GÖKSU BeBeK

Bugün yine bir blogger annenin Mutlu Masal'ını anlatacağım bugün sizlere... Aylar öncesinde başlayan yazışmamız aynı gün içerisinde çekimi planlamamız ile seri bir şekilde sonlandı, ikimizde birbirimizin yaydığı elektrikten memnun kalmıştık yazışırken, kimbilir belki de bu sanal ortamda değilde gündelik hayatımızda da tanışsak iyi anlaşan arkadaşlar olurmuşuz :) Çarşamba günü gerçekleşecek doğum için pazar günü aradım annemizi herşey yolunda mı diye sorup saat konusunda teyitleşmek için, evet yanılmamıştım sesi de, konuşması da gayet içten, candandı ve minik kızını karşılamak için de oldukça heyecanlıydı :)
Sabah hastanede buluştuğumuzda yıllardır tanışan iki dost gibi sohbet etmeye başladık ve bu sohbetimiz ameliyathane kapısında anestezi sonuçlarını beklerken de devam etti, hikayesini anlattı bana bugüne nereden ne badirelerle geldiğini yine de nasıl gülebildiğini nasıl ayakta kalabildiğini... 14 Şubatta yazmış çoğu detayını yaşamının önce isterseniz Bilge'nin hikayesini okuyalım birlikte, sonra da minik kızı GÖKSU'nun doğum hikayesini :)

Hastanede erken saatlerde başladı bekleyiş...


Ve sadece o gün değil, 9 ay değil, yıllar boyunca özlemle beklenen GÖKSU BeBeK dünyaya geldi


İlk kontrollerinin ardından, önce annesine uzaktan bir gösterildi,


Ardından hemen göğsündeki o sıcacık yere serildi :)






Sevgili Bilge ve Sevgili Özkan sizi tanımaktan ve hasret dolu kavuşmanıza şahitlik etmekten çok keyif aldım. Bu heyecanlı gününüzü Mutlu Masal ile ölümsüzleştirdiğiniz için teşekkür eder, minik kızınız GÖKSU ile genişleyen ailenizden huzurun, sağlığın ve mutluluğun eksik olmamasını dilerim...
Yer: Göztepe Medical Park Hastanesi

22 Şubat 2011 Salı

BALPARMAK ile tatlandık :)

Dün elime geçen kargo ile yüzümde güller açtı, evde bir türlü bal yemeyi alıştıramadığım kızım için balparmaktan ballı Disney kahramanları gelmişti... Akşam bunları gören Nil hemen ben prensesli istiyorum diye atıldı ve tadına baktığı baldan sonra dönüp bana "Annecim, ben balı çok severim" dedi :)))
Kızımın içine bu sevgi selini yolladığı ve onu balla barıştırdığı için Balparmak'a teşekkürler :)
Sizde çocuklarınız için iyi bir koruyucu olan, mideye kuvvet veren, kansızlığı gideren, damarları açan, göze faydalı olan, cildi güzelleştiren, iştah açan ve daha sayamadığım bir çok faydası bulunan bu bal tüplerinden minikleriniz için edinin...
Hem yemesi kolay hem de tadı hımmmm leziz...



21 Şubat 2011 Pazartesi

Yazı mı yoksa bu güzellikleri mi özledim bilemiyorum :)

Karanlıklar içinde ve soğukta evden çıkılmadan geçirilen bir haftasonunun ardından içimdeki yaza olan özlem yeniden kabardı, ahh ahhh hele bir de o renk renk yaz meyveleri yok mu :)
En iyisi bir an önce yaz gelsin çarşı, pazara çıkalım, yapabiliyorsak yine dalından koparalım ve birbirinden leziz kiraz, kayısı, şeftali, erik ve üzümlere kavuşalım :)
Herkese rengarenk ve mutlu bir hafta dilerim...



19 Şubat 2011 Cumartesi

Doğum Hikayesi: DEMİR BeBeK

Soğuk bir cumartesi sabahı idi DEMİR BeBeK ile tanışmaya gittiğimde, annesi, babası, teyzesi ve anneannesi heyecan içindeydi hastane odasında... Bu heyecanın yanında doğuma girilmeden önce bir de babaanneler gelince tam oldu Sevgili Nuray'ı ameliyathaneye uğurlama kadrosu bir anda :)
Karşınızda Mutlu Masal gözüyle DEMİR BeBeK'in doğum hikayesi fotoğrafları...

Bu küçücük ayak sahibinin dünyaya gelebilmesi için


Annesi hastanedeki yerini aldı, doğum için gerekli hazırlıklar yapıldı ve


işte DEMİR BeBeK ameliyathaneyi kaplayan gür sesiyle hayata merhaba dedi :)


İlk kontroller ve temizlik işlemi de yapıldıktan sonra



Genel anesteziden çıkan anne ile tanışma odaya kaldığından hemen odaya gidilerek annecik ile koklaşıldı :)




Sevgili Nuray dünyaya getirdiğiniz bu minicik bebeğinizle eşine ve sana sağlıklı bir ömür dilerken, yuvanızdan mutluluk ve huzur eksik olmasın diyorum :)
Yer: Beylikdüzü Medicana Hastanesi

Buarada herkese de mutlu haftasonları diliyorum :)

16 Şubat 2011 Çarşamba

İdil'in 1. yaş doğumgünü çekimi

Her ne çekersem çekeyim mutlu oluyorum da doğum anını ve şu güzelim çocukları fotoğraflıyorum ya işte o zaman ben gerçekten yaptığım işten inanılmaz bir keyif alıyorum :)
Bugün de sizleri bir prensesle tanıştırmak istiyorum, 1. yaş doğumgünü çekiminde tanıştığım ve hemencecik huzurlu duruşuna hayran kaldığım İDİL karşınızda :) Bir çocuk bu kadar sakin, bu kadar duru bakışlı, bu kadar içten ve bu kadar güleryüzlü olabilir sanırım...
Buarada İdilcik yaza abla olmaya hazırlanıyor ve ben de tabii ki Mutlu Masal olarak heyecanla bekliyorum bu tatlı kızın abla oluşunu fotoğraflamayı :)




Konuklara merhaba diyen bu tatlı kız, önce annesiyle oynaştı


Sonrasında babasıyla koklaştı


Üflediği bu güzel pastasının ardından da


Anneciğinin yaptığı kurabiyelere daldı :)




ve bu güzel prenses akşama kadar süren doğumgünü kutlamasında çok yorulmuş olsa da hala gülümsemeyi bırakmadı :)


Sevgili Ayşe ve Sevgili İsmail bu tatlı mı tatlı kızınız ve dünyaya gelecek olan minik bebeğinizle size sağlıklı ve mutlu günler diliyor, doğum hikayenizde bu ablayı fotoğraflamaktan zevk duyacağımı belirtmek istiyorum :)
Fotoğraf çekiminizde Mutlu Masal'ı tercih ettiğiniz için teşekkürler...

14 Şubat 2011 Pazartesi

Bu haftasonunu silelim hafızamızdan...

Geçen hafta salı günü başlayan Nil'imin ateşli günleri cumartesi günü 40'lara kadar çıkarken ve kızım gözlerini açamadan baygın baygın yatarken inanın kendi hayatınızın sadece onunla anlamlı olduğunu ve bir anne olarak bütün yaşamınızın sağlıkla atan küçücük bir yüreğe nasıl bağlandığını birkez daha hatırlıyorsunuz... Cumartesi günü için yapılan planlar, ayarlanan bir aile çekimi herşey iptal edildi ve evimin miniğinin başından bir an olsun ayrılınmadı, akşam saatlerinde geçirdiği nöbet şeklindeki titremelerle vücudunda kızarıklıklar meydana gelen minik bedeni neyseki pazar günü biraz kendini toparlamaya başladı.  Ama bir kere kaçtı bizim ana-kız keyfimiz o yüzden renklerle başlayalım istiyoruz biz bu haftaya, bu rengarenk oyun hamurları ile kuracağımız bütün çocukların sağlıklı ve mutlu olduğu dünyamızı kurasımız var burada...
Herkese sağlıklı ve rengarenk bir hafta dilerken, hem kandilinizi kutluyor hem de yüreklerinizdeki sevgi ateşiniz hiç sönmesin diyerek sevgililer gününüzü kutluyorum...
Son sözüm tabii ki kocişime "Sevgililer Günümüz Kutlu Olsun Birtanem"...




Bu fotoğrafların birinde Nil'im 3 aylık, birinde de 5 aylık :)

11 Şubat 2011 Cuma

Bir yama, iki yama, kırkyama :)

Aramızdaki hamarat bayanlara fikir vermesi açısından ara ara annemin el emeği cicilerini sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Kendisi bu konuda gerçekten bu konuda çok becerikli daha neler neler yaptı ama ben belki yaparım diye hep kolayları örnek alıyorum kendime :)
Bugünde annemin patchwork (kırkyama) örneklerinden biri var karşınızda. Yüzyıllar öncesinde ufak parça kumaşları değerlendirmek amacıyla kumaşların birleştirilmesiyle çeşitli örtülerin üretilmesiyle ortaya çıkan patchwork, bu örtülere zamanla desenler şekiller verilmesi ile emek isteyen bir sanat haline gelmiştir.
Günümüzde yatak örtüleri, pikeler, yorganlar, minderler, yastıklar, koltuk şalları, salon takımları, mutfak ve banyo takımları, bebek takımları, çantalar, yelekler, ceketler patchwork ile renk renk dikilebilirken ben de size anneciğimin yaptığı bir pikeyi göstermek istedim.
Dediğim gibi motifi kolay ama işçiliği tabii ki zahmetli yapmak isteyenlere kolay gelsin diyerek, herkese mutlu ve huzurlu bir haftasonu diliyorum...



10 Şubat 2011 Perşembe

Doğum Hikayesi: BERK BeBeK

Bugün karşınızda Mutlu Masal'ımın 2011 yılının ilk masal kahramanlarından biri olan BERK BeBeK var doğum hikayesi ile... Yeni yılla birlikte nice güzel masallara imza atma dileğimi gerçeğe dönüştürmemde beni umutlandıran ve bana bu yılın hayallerimin peşinden koşmam gereken yıl olduğunu bir kez daha hatırlatan bu doğuma şahitlik ettiğim için BERK BeBeK'imi de ayrı bir seviyorum :)
İşte sakin, sessiz, anne ve babası gibi sevgi dolu, mütevazi ve içten olacağı belli olan BERK BeBeK...

BERK BeBeK ile buluşmamız sabahın ilk saatlerinde gerçekleşti, dualarla girilen ameliyathaneden yüzlerde birer tebessüm ve kalplerde huzurla çıkıldı...




Bebeğimiz genel anestezi ile doğduğundan anne ile karşılaşma ise giyinip süslendikten sonra oldu :)



Anne odasına gelene kadar önce yakınlarla tanıştı minik bey ve ardından da


9 ay boyunca onu taşıyan, besleyen, canından can, kanından kan katan annesiyle kucaklaştı :)



Sevgili Gökçe ve Sevgili Uğur minik oğlunuz ile sizlere sağlıklı, uzun ve mutlu bir ömür dilerim...
Eminim sizin gibi sevgi dolu, huzurlu ve kalabalık bir ailede çok güzel günlere büyüyecek oğlunuz :)
Bu mutlu gününüze Mutlu Masal'ı ortak ettiğiniz için teşekkür eder, nice güzel günlerde birlikte olmayı dilerim...
Yer: Acıbadem Acıbadem Hastanesi

7 Şubat 2011 Pazartesi

Caillou severler Ataköy Plus'ta buluşuyor :)

Son dönem çocuklarının bir numaralı kahramanı olan Caillou çılgınlığı tüm evlerde olduğu gibi bizim evde de esiyor... Caillou'lu yastıklar, bebekler, giysiler derken dün bir de Caillou ile çekilmiş fotoğraflarımız oldu :)
Okulların yarı yıl tatiline girmesi nedeniyle neredeyse tüm alışveriş merkezlerinde çocuklara yönelik aktiviteler mevcut eğer sizin evinizde de ufak bir Caillou hayranı varsa 06-11 Şubat tarihleri arasında sabah 11:00'den akşam 17:00'ye kadar Ataköy Plus alışveriş merkezinde yerini alack olan Caillou'yu kaçırmayın, birbirinden renkli Caillou oyuncaklarının yer aldığı, oyunların oynandığı ve Caillou ile fotoğraf çektirmenin mümkün olduğu bu fırsatı kaçırmayın :))
Herkese renkli, eğlenceli ve bol gülücüklü bir hafta dilerim...